Česká pošta: Dopisnice s autorem vršovického dloubáku

12.09.2022 10:57 | Tisková zpráva

Pouhé dva dny před výkopem 25. mezinárodního veletrhu poštovních známek, mincí, pohlednic, minerálů a sběratelství Sběratel uvedla Česká pošta 7. září do oběhu dopisnici s přítiskem Legendy: Antonín Panenka. Veletrh se konal ve dnech 9. - 10. září tohoto roku v prostorách PVA EXPO PRAHA.

Česká pošta: Dopisnice s autorem vršovického dloubáku
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Pro toto vydání je využita speciální dopisnice pro přítisky s natištěnou písmenovou známkou „B“, jejímž motivem je stylistické zobrazení poštovní schránky. Na přítiskové části je fotografie Antonína Panenky, československého fotbalisty a reprezentanta, mistra Evropy z Jugoslávie 1976. Proslavil se penaltou, které se říká „vršovický dloubák“ nebo ve světě například „Panenka goal“. Byl hráčem pražských Bohemians a vídeňského Rapidu, vítězem rakouské ligy a rakouského poháru a v roce 2008 získal Cenu Václava Jíry. V roce 2020 byl Antonín Panenka uveden do Síně slávy českého sportu.

Panenka

Dopisnice vychází v nákladu 2400 kusů.

Prodejní cena jedné dopisnice bez razítka činí 24 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…