Česká pošta: Efektivnější způsob doručování balíků v krajských městech

06.10.2016 8:40

Česká pošta, jako lídr přepravy balíků z e-shopů, nadále zkvalitňuje své služby. Od září 2016 zavedla v krajských městech optimalizovaný způsob doručování balíků v tzv. časových zónách. Vychází tak vstříc požadavkům svých zákazníků ohledně preference času doručení.

Česká pošta: Efektivnější způsob doručování balíků v krajských městech
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V čase od 8 do 14 hodin jsou zásilky doručovány především firmám, od 13 do 19 hodin pak domácnostem.  Večer mezi 18 až 21 hodinou je možné balík doručit zákazníkům, kteří si tento čas objednají prostřednictvím webové aplikace Změna doručení online. Večerní doručování je zpoplatněnou službou, do konce letošního roku ji Česká pošta nabízí za akční cenu ve výši jedné koruny.

Možnost preferované volby času doručení získávají i podavatelé balíků do krajských měst. Ti si mohou při odesílání Balíku Do ruky z jakékoliv pobočky České pošty určit časovou zónu, kdy bude balík doručovaný adresátovi. Pokud adresátovi balíku nevyhovuje časová zóna, kterou zvolil odesílatel, může si ji změnit pomocí aplikace Změna doručení online.

Česká pošta připravila pro veřejnost v krajských městech informační kampaň, která představí nový způsob doručování balíků a možnost přizpůsobit čas i místo doručení v aplikaci Změna doručení online. S kampaní se lidé budou setkávat v denním tisku, na internetu, na venkovních plochách, v MHD a samozřejmě na poštách.

Česká pošta si od této novinky slibuje větší úspěšnost při doručování a zároveň efektivnější využití svých přepravních kapacit.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…