Česká pošta: I letos úřaduje Ježíškova pošta na Božím Daru. Už po osmadvacáté

30.11.2021 14:59 | Tisková zpráva

Také pro letošní vánoční a novoroční období připravila Česká pošta řadu příležitostných poštovních razítek. Kromě dlouhodobě velmi oblíbené Ježíškovy pošty na Božím Daru si tradiční Vánoce připomenou razítkem v Brně, razítko s textem PF 2022 bude k dispozici na Pražském hradě a Betlémské světlo na razítku využijí lidé hned ve třech městech – v Praze, Brně a v Olomouci.

Česká pošta: I letos úřaduje Ježíškova pošta na Božím Daru. Už po osmadvacáté
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Tradiční Vánoce v Brně

Příležitostné poštovní razítko s textem "Tradiční Vánoce v Brně, Brno 1" je u příležitosti letošních vánočních svátků k dispozici od 26. 11. do 31. 12. 2021 na poště Brno 1. V obrazu razítka je věž Staré radnice v Brně a sněhové vločky. Autorem razítka používaného už od roku 2018 je Ing. Jaroslav Punčochář.

Ježíškova pošta na Božím Daru

Od 1. až do 23. prosince bude na poště Partner v Božím Daru opět, již po osmadvacáté, úřadovat tradiční Ježíškova pošta. Výtvarná podoba razítka má každý rok originální podobu. Letošní příležitostné poštovní razítko s textem "Boží Dar" nese motivy násobených kružnic a symbolizuje otevřenou náruč, záři hvězd a pulzující energii splněných přání a radosti. Razítko bude oráženo od 1. do 23. 12. 2021 poštou Partner na Božím Daru. Autorkou razítka je výtvarnice Věra Marešová, která se mezi autory příležitostných poštovních razítek představuje poprvé.

Pokud chcete získat „ježíškovské“ razítko nebo jím obdarovat své blízké, stačí když své dopisy či pohledy vhodíte do „ježíškovské“ schránky na Božím Daru nebo předáte přímo na přepážce pošty Partner. Další možností je vložit pohledy či dopisy s nalepenou známkou, nadepsanou adresou a pozdravem do obálky a zaslat na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar. Tam obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem.

Betlémské světlo

Čtvrtým rokem v řadě nabízí Česká pošta příležitostné poštovní razítko s textem Betlémské světlo, Praha 1 / Brno 2 / Olomouc 8, a to u příležitosti dovezení Betlémského světla skauty do České republiky. Také v obrazu razítka je proto umístěno logo akce Betlémské světlo. Razítka budou orážena poštami Praha 1, Brno 2 a Olomouc 8 od soboty 18. 12. 2021 do 23. 12. 2021. Autorem razítek používaných ve stejné podobě i v předchozích letech je Tomáš Říha.

PF 2022

O tradiční razítko nepřijdou ani návštěvníci Pražského hradu a tamní pobočky České pošty. Příležitostné poštovní razítko s textem PF 2022, PRAHA 012 – HRAD bude používáno u příležitosti nadcházejícího konce roku. V obrazové části razítka se nachází tvarosloví gotické architektury, které připomíná slavnou historii Pražského hradu a současně ve stylizované podobě panovnickou korunu. Razítko bude oráženo poštou Praha 012 – Hrad od 20. 12. 2021 do 2. 1. 2022. Autorem razítka je Jan Ungrád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…