Česká pošta: Konverzní pošta je efektivním způsobem zasílání úředních dokumentů

28.08.2021 20:06 | Tisková zpráva

Česká pošta provozuje službu Konverzní pošta, která využívá možnosti automatizované konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby.

Česká pošta: Konverzní pošta je efektivním způsobem zasílání úředních dokumentů
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Konverzní pošta je komplexní službou, která úřadům umožňuje komunikovat výhradně elektronicky a využívat jednotné rozhraní pro odesílání dokumentů v elektronické podobě všem adresátům, bez ohledu na to, zda mají nebo nemají datovou schránku.

Princip služby spočívá v tom, že po odeslání dokumentu z úřadu v elektronické podobě provede Česká pošta automatizovanou konverzi z moci úřední. Automatizované pracoviště České pošty převede elektronické dokumenty do listinné podoby a zajistí manuální práce týkající se tisku dokumentu, vložení dokumentu do obálky a odeslání dokumentu v listinné podobě adresátovi. Adresát obdrží dopis v listinné podobě s konverzní doložkou o ověření elektronického podpisu, pečeti a certifikátu. Služba přináší zvýšení efektivity veřejné správy v oblasti přípravy a odesílání písemností a finanční úsporu nákladů na tisk a přípravu zásilek k odeslání.

Kromě toho, že službu již úspěšně využívá mnoho úřadů, aktuálně probíhá  pilotní projekt Konverzní pošty v Justici, který realizuje Česká pošta ve spolupráci s Ministerstvem spravedlnosti ČR. V návaznosti na tento zkušební provoz plánuje Ministerstvo spravedlnosti ČR plošné nasazení Konverzní pošty na všechny své resortní organizační složky. Ministerstvo spravedlnosti ČR je prvním resortem, který začal tuto moderní službu využívat.

Každý zájemce o tuto službu může kontaktovat obchodního zástupce České pošty, který jim poskytne komplexní informace o Konverzní poště. Po implementaci služby, která zabere velmi málo času, může kdokoliv svoji poštu posílat levně a rychle! Další informace naleznete na webových stránkách České pošty ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…