Česká pošta: Letošní rozhodný den je 21. prosince

29.11.2022 22:11 | Tisková zpráva

Aby dárky pod stromeček dorazily včas, stanovila Česká pošta rozhodný den na 21. prosince. Pokud do tohoto data obdrží všechny druhy balíkových zásilek do přepravy, zaručuje jejich dodání do Štědrého dne.

Česká pošta: Letošní rozhodný den je 21. prosince
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Pokud pošťáci 23. 12. adresáta nezastihnou, uloží zásilku na místním depu či DSPU. Lidé si ji mohou vyzvednout 24. 12. od 8 do 11 hodin. Nevyzvednuté zásilky budou 27. 12. k dispozici na ukládací poště. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17932 lidí

Pro podání a vyzvednutí balíků mají zákazníci k dispozici pobočky České pošty a rozšířenou síť Balíkoven. Další z možností je doručení na adresu. Novinkou v letošním roce je síť Balíkoboxů. „Vyzvednutí balíku v boxech je pro zákazníka rychlé a intuitivní. Stačí zadat na displeji boxu kód pro vyzvednutí, otevře se schránka a je to. Hlavní výhodou je, že boxy fungují většinou sedm dní v týdnu, 24 hodin denně,“ říká Tomáš Kubina, manažer útvaru regionální logistika a dodává: „Do konce roku plánujeme mít v provozu na 200 Balíkoboxů.“ Adresy s umístěním boxů i jejich otevírací doba jsou uvedeny na webu www.balikovna.cz.

Česká pošta také zvýšila v posledním roce kvalitu doručení. Pomohla jí k tomu především zvýšená investice do technického vybavení provozů a vybavení našich zaměstnanců novou technikou při samotném doručování, která zvyšuje zákaznický komfort například při bezkontaktních platbách, nebo výdejem zásilek na kód. Za dobrými výsledky stojí také organizační změna v podobě sloučení logistických provozoven (DSPU/Depa) v rámci regionu pod jedno vedení, změna procesu třídění v logistických centrech, zlepšení pracovního prostředí a větší odpovědnost všech pracovníků.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…