Česká pošta: Pošta Partner stále atraktivnější pro podnikatele i obce

13.11.2017 11:28

Podtrženo a sečteno, letos vzniklo 189 nových pošt Partner, tedy o 40 více než v loňském roce. O provozování mají čím dál více zájem jak obecní úřady, tak podnikatelé. Co tento projekt přináší a jak se v praxi osvědčuje, se mohou více dozvědět účastníci právě probíhajícího mezinárodního veletrhu Týden podnikání.

Česká pošta: Pošta Partner stále atraktivnější pro podnikatele i obce
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Celkový počet otevřených pošt Partner dosáhne v letošním roce čísla 428. 53,7 % provozoven je v rukou obecních úřadů, zbývající část zajišťují podnikatelé. Právě pro ně je provozování partnerských pošt zajímavou příležitostí. Spojením vlastního byznysu a pošty jim přináší jistotu pravidelného výdělku i potenciál oslovit další zákazníky.

Nejčastěji podnikatelé spojují poštu Partner s prodejnami smíšeného zboží, ať už se jedná o samostatné obchody či provozovny spadající do řetězců spotřebních družstev. S poštou Partner se mohou zákazníci setkat i třeba v květinářství (v Dubí v Ústeckém kraji) nebo na benzínce (ve Vílanci na Vysočině). Ve středočeských Zákonech občané chodí na poštu do kavárny. Už více než rok ji provozuje podnikatelka Lenka Chaloupková. Byla to pro ni možnost zajistit svou budoucnost po návratu z mateřské dovolené. Poštu Partner v Rybí v Moravskoslezském kraji zase provozuje Marie Malinovská s dcerou Milenou Indrákovou, které zároveň od roku 2000 vlastní firmu, zabývající se účetnictvím. Poštu Partner v penzionu Romana Floriána naleznete v obci Černá Voda v Olomouckém kraji.

Pošty Partner poskytují všechny základní poštovní služby, tedy příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, příjem a výplatu poštovních poukázek, vybrané bankovní služby, výplatu důchodů, SIPO, prodej poštovních cenin a zboží, prodej kolkových známek a vybrané služby, jako jsou například on-line dobíjení předplacených SIM karet, prodej losů okamžitých loterií, prodej dálničních kupónů a volný prodej tisku. Letos k nabídce přibyly např. služby WESTERN UNION nebo možnost založit si účet Poštovní spořitelny.

Česká pošta pro potenciální zájemce připravila např. brožuru „Můj první partner“ a spustila velmi přehledné webové stránky. Zároveň se účastní různých konferencí a dalších akcí, kde její zástupci představují možnosti a výhody provozování pošty Partner.

Pošta Partner je plnohodnotnou alternativou pošty. Rozdíl spočívá v tom, že je provozována třetí osobou, nikoli Českou poštou. Z hlediska poskytovaných základních poštovních služeb není mezi pobočkou a poštou Partner žádný rozdíl.

Týden podnikání, konající se od 13. do 19. listopadu 2017, je součástí největší celosvětové události na podporu podnikání Global Entrepreneurship Week, kterou podporuje řada významných osobností jako Barack Obama, princ Charles nebo sir Richard Branson. V roce 2016 se do ní zapojilo více než 8 000 000 účastníků ve 160 zemích světa.

V roce 2017 se bude Týden podnikání v České republice konat již popáté. Záštitu nad Týdnem podnikání ČR 2017 oficiálně přijali: Svaz průmyslu a dopravy České republiky, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…