Česká pošta: Šest vozů mobilní pošty působí v nových lokalitách

08.01.2023 11:05 | Tisková zpráva

Česká pošta rozšiřuje působnost mobilní pošty na další oblasti České republiky. Šest vozů se od začátku roku 2023 přesunulo do obcí, v kterých nejsou stálé pobočky České pošty.

Česká pošta: Šest vozů mobilní pošty působí v nových lokalitách
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

První mobilní pošta bude následující tři měsíce fungovat na Nymbursku, kde obslouží obce Veltruby, Opolany, Jestřábí Lhotu a Býchory. Druhá mobilní pošta bude působit na Královéhradecku, kde obslouží obce Libišany, Syrovátka, Roudnice a Lochenice. Další mobilní pošta na Domažlicku obslouží obce Kout na Šumavě, Luženičky a Díly. Čtvrtá mobilní pobočka bude na Písecku navštěvovat obce Putim, Čejetice, Dobev a Drhovle. Pátý vůz na Děčínsku obslouží obce Malé Březno, Lovečkovice a Dolní Habartice a konečně poslední mobilní pošta bude na Prostějovsku navštěvovat obce Ohrozim, Lipová a Pěnčín.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Mobilní pošty budou do obcí zajíždět dle jízdního řádu od pondělí 2. ledna do 28. března 2023. Pořadí obcí se liší dle sudého a lichého týdne, jízdní řády naleznou zájemci jednak v dotčených obcích a jednak na webových stránkách České pošty. Tam, kde je to možné, jsou občané po dohodě s obecním úřadem o této službě informováni prostřednictvím obecního rozhlasu, obecního webu či vývěskou. Zapojení Mobilní pošty se nijak nedotkne režimu doručování. Ten zůstává beze změny a je ve všech výše zmíněných obcích nadále zajištěn standardním způsobem.

V případě potřeby je Česká pošta připravena mobilní pošty bezodkladně přesunout na další potřebná místa po celé České republice, včetně původních lokalit. To se stalo například na konci června 2021, kdy byl vůz mobilní pošty operativně přemístěn přímo do obcí postižených ničivým tornádem. Mobilní pošta zajistí větší bezpečnost občanů, kteří si budou moci poštovní službu vyřídit u sebe v obci a nebudou muset kvůli ní cestovat do obce s pobočkou České pošty.

Mobilní pošta zprostředkuje poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí také výběry hotovosti jako na standardní poště. Samozřejmostí je možnost využít služeb Poštovní spořitelny. Občané díky mobilní poště nezmeškají výplaty sociálních dávek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…