Česká pošta: Tramvaj číslo 18 je vzorem pro vlastní známky

15.06.2022 7:34 | Tisková zpráva

Ačkoli byl nový, šestiúhelníkový tvar poštovních cenin představen v květnu, 15. června uvede Česká pošta do prodeje nové výplatní samolepící písmenové známky jako vzor úpravy pro další varianty produktu Vlastní známky.

Česká pošta: Tramvaj číslo 18 je vzorem pro vlastní známky
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Písmenová známka TRAMVAJ BROŽÍK & KŘIŽÍK svým tvarem rozšiřuje možnosti služby, již mohou zájemci využít například jako neobvyklou reklamní plochu. Autorem výtvarného návrhu nové emise je Petr Ptáček. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15393 lidí

Tramvaj č. 18 je nejstarší provozuschopná elektrická tramvaj ve střední Evropě pochází z dílen plzeňské karosárny Václava Brožíka a českého vynálezce z oboru elektrotechniky Františka Křižíka. Dne 29. června 1899 zahajovala tramvajový provoz v Plzni, a do ulic vyjela jako první. Maximální přepravní kapacita je 18 cestujících, z toho 16 sedících. Tramvaj je možné provozovat pouze za příznivých povětrnostních podmínek, tedy mimo zimní období a za denního světla.

Nominále známky je zastoupeno písmenem „B“, které odpovídá ceně za vnitrostátní Obyčejné psaní – standard do 50 g v ekonomickém režimu dodání dle Ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání ve výši 19 Kč.

Nové výplatní samolepící písmenové známky vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o. v nákladu 100 000 kusů známek ke dni vydání.

Zájemci mohou kromě klasických tvarů známek na vlastní známky využít i netradiční kruhový formát. Více informací lze získat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…