Česká pošta: Už půl milionů zákazníků využilo vyzvednutí balíku na kód

16.11.2018 14:00

Od začátku října, kdy Česká pošta zavedla možnost vyzvednout si balík bez dokladu totožnosti pomocí šestimístného kódu, tento zrychlený proces využilo již půl milionu zákazníků.

Česká pošta: Už půl milionů zákazníků využilo vyzvednutí balíku na kód
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Zásilku tak může vyzvednout také kdokoli z příbuzných či známých, kterým adresát předá unikátní kód. Ten Pošta zašle adresátovi formou SMS na mobilní telefon nebo prostřednictvím e-mailu. K vyzvednutí pak stačí už jen znát jméno adresáta nebo číslo zásilky.

Takto jednoduše je možné vyzvednout většinu z uložených balíkových zásilek, např. Balík Na poštu, Balík Do balíkovny, Balík Komplet, Balík Do ruky, vnitrostátní EMS zásilku a další. Na pobočkách s novým vyvolávacím systémem může klient sám zadat kód a v ten moment již mohou pracovníci v zázemí začít zásilku připravovat ještě před tím, než se klient vůbec dostane na řadu. Znamená to další zrychlení a časovou úsporu. Pracovníkům přepážek na poštách odpadá administrativní zátěž v podobě opisování údajů z občanských průkazů. Zároveň nemusí muset tisknout a nechat podepisovat potvrzení o převzetí zásilky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…