Česká pošta: Vánoční provoz se vrací do normálu, covidové extrémy jsou minulostí

07.12.2021 11:48 | Tisková zpráva

Průběžné počty přepravených balíků v předvánočním období ukazují na návrat k normálnímu spotřebitelskému životu.

Česká pošta: Vánoční provoz se vrací do normálu, covidové extrémy jsou minulostí
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Lidé se vrací do kamenných obchodů, které nejsou na rozdíl od minulého období uzavřené a nákupy z e-shopů jsou o něco nižší než v loňském lockdownovém roce. Zároveň nenechávají nákupy vánočních dárků na poslední chvíli. Efekt slevových akcí typu Black Friday se rozmělnil do delší časové řady, protože netrvají jen jeden den. Přesto Česká pošta zaznamenala nárůst přepravovaných zásilek oproti předloňskému vánočnímu období.

V roce 2019 bylo v jeden moment v přepravě 500 tisíc balíků. Absolutní špička v roce 2020 nastala začátkem prosince, kdy v jednu chvíli v celé síti České pošty bylo nakumulováno 1 130 000 balíků. Letošní statistiky ukazují návrat na úroveň roku 2019. Dosavadní letošní rekord drží úterý 30. listopadu, kdy bylo v jeden moment v přepravní síti 613 tisíc vnitrostátních balíků. Následné dny přinesly obdobné počty. Ve středu 1. prosince prošly rukama pošťáků balíky v celkovém objemu 556 tisíc kusů. O den později to bylo 567 tisíc. Další výrazné nárůsty s blížícím se Štědrým dnem Česká pošta neočekává.

Za celý rok 2019 přepravila Česká pošta 41,5 milionu balíků, v roce 2020 to bylo přes 52 milionu balíkových zásilek. Logistické kapacity jsou proto pro letošek nastaveny na objem 55 milionů balíků.

Pokud Česká pošta dostane balík do přepravy do 22. prosince včetně, garantuje jeho doručení do Štědrého dne. Rozhodný den platí pro všechny druhy balíkových zásilek. Při objednávkách na e-shopech je potřeba počítat s časem pro zpracování objednávky ze strany prodejců, kteří následně předávají zásilky České poště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…