Česká pošta: Zásilky doručujeme na skutečnou, existující adresu

11.04.2022 20:29 | Tisková zpráva

Česká pošta doručuje veškeré poštovní zásilky na adresu, kterou odesilatel uvedl na konkrétní dopis, balík nebo poukázku.

Česká pošta: Zásilky doručujeme na skutečnou, existující adresu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Pokud daná adresa neexistuje, nebo se na ni adresát nezdržuje, jsou zásilky vraceny zpět odesilateli. Pokud dojde k přejmenování ulice, tato změna se promítne do databází České pošty, podle kterých jsou zásilky doručovány. Během překlenovací doby, jejíž délka není striktně daná, Česká pošta doručuje zásilky i na adresy, ve kterých je napsaný původní název ulice. Při striktním dodržování pravidel by jinak zásilky vracela jako nedoručitelné z důvodu neexistující adresy.

Adresu udává odesilatel. Adresát byl měl změnu svým partnerům, se kterými si koresponduje, nahlásit. Pokud tak neučiní, ztěžuje situaci především odesilatelům. Proto Česká pošta po změně názvu ulice doručuje i na název původní. Aby nepřidělávala problémy odesilatelům, kteří často na pasivní přístup adresáta nemají vliv.

Instituce, úřad, firma, velvyslanectví nebo občan by ve svém vlastním zájmu měli ty, se kterými si korespondují, o změně adresy informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…