Česká pošta je opět partnerem Stanu proti melanomu

06.05.2019 14:12

Stejně jako v předchozích letech, tak i letos se Česká pošta připojí k preventivním programům, zaměřeným na diagnostiku zhoubných kožních nádorů, tzv. melanomů.

Česká pošta je opět partnerem Stanu proti melanomu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Již tradičně je Pošta partnerem Stanu proti melanomu, ale pořádá i vlastní akce, na kterých si mohou nechat svá mateřská znaménka vyšetřit jak zaměstnanci pošty, tak i široká veřejnost. Od  5. 9. 2015 se Česká pošta podílela na vyšetření 17 810 osob, z toho téměř 4 750 zaměstnanců a jejich blízkých. Na akcích bylo odhaleno celkem 156 melanomů.

Letos se bude konat již 13. ročník Stanu proti melanomu v Praze, Brně a Ostravě. Akce začne 6. a 7. května 2019 v Praze na Václavském náměstí, pokračuje 13. května v Brně (nám. Svobody) a končí 14. května v Ostravě (Avion Shopping Park) vždy od 10 do 18 hodin. Letošní vyšetřovací a preventivní akce probíhá pod mottem 50 odstínů melanomu a chce upozornit na fakt, že tento nádor na kůži může mít pestrobarevný obraz. Stan proti melanomu se koná pod záštitou České dermatovenerologické společnosti ČLS JEP, z.s., ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady, Masarykovým onkologickým ústavem a Fakultní nemocnicí Ostrava.

Další příležitost nechat si vyšetřit znaménka bude mít veřejnost na akci České pošty, která se uskuteční ve čtvrtek 30. května 2019 v Galerii Šantovka v Olomouci. Vyšetřování se bude věnovat tým předních lékařů pod vedením profesora Petra Arenbergera vždy od 10 do 18 hodin.

„Česká pošta se prevenci nádorových onemocnění věnuje dlouhodobě. Ať už se jedná o prevenci rakoviny prsu nebo o prevenci melanomu. Pravidelně také podporujeme akci Stan proti melanomu a společně s panem profesorem Arenbergerem pořádáme vyšetření mateřských znamének ať už pro své zaměstnance či pro širokou veřejnost. Za tuto dlouhodobou péči byla Česká pošta již dvakrát oceněna titulem Firma pro zdraví,“ uvedl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

Česká pošta tradičně přispívá také k samotné propagaci Stanu proti melanomu. Již počtvrté přichází s mimořádným přítiskem ke známce. Pro tento ročník jsou přichystané dvě novinky. Jednou je  PohledniceOnline s motivem prevence proti melanomu hlavně při opalování.  Pohlednici budou moci poslat účastníci přímo z místa konání akce a inspirovat tak k péči o zdraví i své blízké. Druhou novinkou je výstava obrazů ZDRAVOBRAZY, jejichž autorem je kaskadér Martin Hub, který si zákeřnou nemocí prošel. Výstava bude otevřena v podvečer zahájení Stanu proti melanomu v Poštovní minigalerii v Praze 3 (Přemyslovská 2). Výstava potrvá do 23. května a je přístupna na poště Praha 33 každý pracovní den mezi 8. až 18. hodinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…