Česká republika pokračuje v prohlubování vztahů s Čínou, na summitu byl přijat plán bilaterální spolupráce

06.11.2016 9:39

Vláda České republiky pokračuje v prohlubování spolupráce s Čínskou lidovou republikou a v naplňování strategického partnerství mezi oběma zeměmi. Na včerejším Summitu 16+1 zemí střední a východní Evropy a Číny podepsal zástupce vlády České republiky a zástupce vlády Čínské lidové republiky plán bilaterální spolupráce v rámci iniciativy Hedvábná stezka.

Česká republika pokračuje v prohlubování vztahů s Čínou, na summitu byl přijat plán bilaterální spolupráce
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Dokument stanovuje priority spolupráce oběma zeměmi na další období v klíčových oblastech jako je infrastruktura, investice, věda, výzkum a vývoj, finance, doprava a logistika, zdravotnictví, civilní letectví, zemědělství, cestovní ruch a další.

Plán zároveň odráží strategický cíl vlády vytvořit z České republiky dopravní a logistický uzel mezi Čínou a regionem střední, východní a jihovýchodní Evropy a zároveň centrum pro čínské finanční instituce v regionu.

Cílem přijatého dokumentu je rovněž zintenzivňovat bilaterální spolupráci mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou při současném respektování závazků, které vyplývají z mezinárodních smluv obou zemí. 

Plán bilaterální spolupráce mezi ČR a ČLR v rámci iniciativy Hedvábná stezka je výsledkem meziresortní spolupráce v rámci vlády ČR, za vládu ČR jej dnes podepsal zástupce ministerstva zahraničních věcí, náměstek ministra Lukáš Kaucký, za čínskou stranu He Lifeng, viceprezident Národní komise pro rozvoj a reformy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…