Česká republika pokračuje v prohlubování vztahů s Čínou, na summitu byl přijat plán bilaterální spolupráce

06.11.2016 9:39

Vláda České republiky pokračuje v prohlubování spolupráce s Čínskou lidovou republikou a v naplňování strategického partnerství mezi oběma zeměmi. Na včerejším Summitu 16+1 zemí střední a východní Evropy a Číny podepsal zástupce vlády České republiky a zástupce vlády Čínské lidové republiky plán bilaterální spolupráce v rámci iniciativy Hedvábná stezka.

Česká republika pokračuje v prohlubování vztahů s Čínou, na summitu byl přijat plán bilaterální spolupráce
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Dokument stanovuje priority spolupráce oběma zeměmi na další období v klíčových oblastech jako je infrastruktura, investice, věda, výzkum a vývoj, finance, doprava a logistika, zdravotnictví, civilní letectví, zemědělství, cestovní ruch a další.

Plán zároveň odráží strategický cíl vlády vytvořit z České republiky dopravní a logistický uzel mezi Čínou a regionem střední, východní a jihovýchodní Evropy a zároveň centrum pro čínské finanční instituce v regionu.

Cílem přijatého dokumentu je rovněž zintenzivňovat bilaterální spolupráci mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou při současném respektování závazků, které vyplývají z mezinárodních smluv obou zemí. 

Plán bilaterální spolupráce mezi ČR a ČLR v rámci iniciativy Hedvábná stezka je výsledkem meziresortní spolupráce v rámci vlády ČR, za vládu ČR jej dnes podepsal zástupce ministerstva zahraničních věcí, náměstek ministra Lukáš Kaucký, za čínskou stranu He Lifeng, viceprezident Národní komise pro rozvoj a reformy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…