Česká spořitelna zaznamenala největší nárůst nových klientů penzijních fondů

10.03.2013 9:05

Od 1. ledna 2013 byl Penzijní fond České spořitelny transformován na penzijní společnost a vznikl nový nástupnický subjekt Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s.

Česká spořitelna zaznamenala největší nárůst nových klientů penzijních fondů
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

 

Penzijní fond České spořitelny (dále PFČS), nyní Česká spořitelna – penzijní společnost, a.s., zaznamenal v loňském roce razantní akvizici nových klientů, meziročně se jejich počet zvýšil o více než 120 tisíc na celkových 1,06 mil., což je 13% rozdíl. Šlo tak o největší akvizici mezi velkými penzijními fondy. Výrazně PFČS vzrostly finanční prostředky na osobních účtech klientů. Jejich objem překonal hodnotu 42,5 mld. Kč, což představuje zvýšení kapitálu o 11,4 % oproti předchozímu roku.  Z hlediska počtu klientů a objemu spravovaných prostředků potvrdil PFČS svou pozici druhého největšího penzijního fondu na trhu penzijního připojištění v České republice. 
 
„Těší nás, že klienti projevili tak velký zájem o penzijní připojištění, což odráží jejich potřebu vytvořit si rezervy pro finanční nezávislost, a zajistit si tak další zdroj příjmů pro důchodový věk. Jsme rádi, že se objevuje i mladší generace, která přemýšlí o tom, jak si zajistit spokojený důchod. Nejen penzijním připojištěním, ale i novými produkty důchodové reformy - důchodovým spořením a doplňkovým penzijním spořením,“ uvedl Aleš Poklop, předseda představenstva a generální ředitel Česká spořitelna – penzijní společnosti. 
 
PFČS dosáhl k 31. prosinci 2012 zisku 757 mil. Kč (počítáno podle účetních standardů CAS). Vysokého zisku bylo dosaženo i přes přetrvávající prostředí nízkých úrokových sazeb na kapitálových trzích.
 
Pozitivní výsledky ovlivnil i další rozvoj spolupráce s dvanácti tisíci přispívajícími zaměstnavateli. Počet účastníků s příspěvkem zaměstnavatele dosáhl ke konci roku 157 tisíc. Na dosažení obchodních výsledků se podílela především rozsáhlá prodejní síť, která zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa pojišťovna, a.s. a ČS do domu, a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…