Česká televize: Americká volební noc na ČT24

03.11.2020 18:47

Česká televize připravila speciální vysílání k nadcházejícím devětapadesátým americkým prezidentským volbám. Vysílat bude i přímo z vlastního studia na newyorském Manhattanu, a to od úterní třiadvacáté hodiny až do středečního poledne. Divákům nabídne průběžné výsledky, názory odborníků i reakce na volby z celého světa.

Česká televize: Americká volební noc na ČT24
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Americká volební noc bude kombinovat živé vysílání ze dvou studií – z newyorského Manhattanu, ze kterého se přihlásí Martin Řezníček, a z pražských Kavčích hor, odkud diváky provedou vysíláním Michal Kubal a Tomáš Drahoňovský. Přímo před Bílým domem bude s živými vstupy do vysílání přispívat zahraniční zpravodaj David Miřejovský.

Třináctihodinový speciál nabídne detailní pohledy na témata amerických voleb a na Ameriku za vlády Donalda Trumpa, politické reakce z Česka i ze světa a také reakce Čechů žijících v USA. Nebudou chybět ani názory odborníků, pozvání do studia přijali například komentátoři Jefim Fištejn a Tomáš Klvaňa, amerikanista Jan Beneš nebo publicista Roman Joch. Martin Řezníček vyzpovídá v Americe mezi jinými pravnučku T. G. Masaryka, Charlottu Kotik Masarykovou, i bývalou asistentku amerických prezidentů Elišku Haškovou Coolidge.

Program ČT24 využije v průběhu relace mnoho zpravodajských zdrojů – vysílání amerických televizí CBS a CNN a především volební servis největší americké zpravodajské agentury AP, včetně jejího volebního modelu a servisu z průběhu sčítání hlasů.

Od středečních 5:59 do devíti hodin dopoledne uvidí volební vysílání kromě diváků zpravodajské Čtyřiadvacítky i diváci Jedničky České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…