Česká televize: Biatlon na obrazovkách až do roku 2026

22.02.2020 16:51

Česká televize získala vysílací práva na další čtyři sezony biatlonových závodů. V součtu se stávajícími, platnými do roku 2022, tak nyní vlastní práva do roku 2026, s opcí až do roku 2030. S biatlonem se na obrazovkách České televize setkávají diváci pravidelně již dvanáct let, ročně se průměrně jedná o 120 hodin premiérového živého vysílání.

Česká televize: Biatlon na obrazovkách až do roku 2026
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Stejně jako u olympijských her i u biatlonu dlouhodobě usilujeme o to, aby diváci mohli sledovat přenosy ve volném televizním šíření. V případě biatlonu jsme absolvovali náročné čtyřměsíční vyjednávání a výsledkem je smlouva, díky které můžeme našim divákům nabídnout významné biatlonové akce v té nejvyšší kvalitě, v případě světových šampionátů pravidelně i se studiem v místě konání,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Zástupci České televize se na jednáních o biatlonových právech, coby členové vyjednávacího týmu Evropské vysílací unie, přímo podíleli. „Dosud se vyjednávání účastnily pouze velké biatlonové velmoci, jakými jsou Norsko a Německo. Naše přizvání svědčí o silné pozici České televize jako výrobce televizního signálu i respektovaného vysílatele. A samozřejmě je to významný počin na poli sportovní diplomacie,“ konstatuje Petr Dvořák, který je od roku 2014 členem nejvyššího vedení Evropské vysílací unie, kde zodpovídá za oblast evropských sportovních práv.

Nově získaná práva platí pro vysílání přenosů z biatlonových světových pohárů, mistrovství světa, mistrovství Evropy a dalších soutěží pod hlavičkou Mezinárodního biatlonového svazu. „Všechny závody v rámci světových pohárů a mistrovství světa vysíláme živě, což v součtu znamená více než sto dvacet hodin premiérových přímých přenosů za sezonu. Věřím, že se navíc diváci v nově vyjednaném období dočkají šampionátu na našem území, stejně jako i několika světových pohárů,“ doplňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Dosud nejsledovanějším biatlonovým přenosem na obrazovkách ČT sport byl sprint žen na olympiádě v Pchjongčchangu v roce 2018. Závod, v němž Veronika Vítková získala bronz, vidělo 1,24 milionu diváků starších patnácti let a 81 tisíc dětí ve věku 4–14 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…