Česká televize: Klec s Jiřinou Bohdalovou a Kryštofem Hádkem získala prestižní ocenění na festivalu v Soulu

18.09.2020 17:56

Film Klec režiséra Jiřího Stracha získal na patnáctém ročníku Seoul International Drama Awards Zvláštní cenu poroty. Uspěl tak v konkurenci více než 200 filmů z 50 zemí světa.

Česká televize: Klec s Jiřinou Bohdalovou a Kryštofem Hádkem získala prestižní ocenění na festivalu v Soulu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Česká televize jej uvedla na obrazovkách ČT1 loni na jaře. Od té doby má za sebou úspěšné uvedení na karlovarském festivalu, byl nominován na C21 International Drama Awards i na Českého lva.

„V Londýně i Praze jsme byli, ale žádnou cenu nedostali. Do Soulu nás nepustil koronavirus a najednou to klaplo,“ vysvětluje kreativní producent projektu Jaroslav Sedláček, proč prestižní cena dorazila poštou.

Scenárista Marek Epstein se nechal při psaní inspirovat příběhem vlastní babičky. Ta pustila do svého bytu cizího mladíka, jenž tvrdil, že je jejím vzdáleným příbuzným. Mladý muž dokázal starou ženu oklamat svojí galantností a pozorností, ačkoliv důvodem jeho návštěvy bylo krást. Stejný osud potkal i Květu Galovou v podání Jiřiny Bohdalové, která propadla kouzlu Kryštofa Hádka. „Po Osmách, jež vyhrály Prix Europa v Berlíně, Marek Epstein vystřihl jak z partesu další malý velký film, který dokáže být srozumitelný a emotivní i na druhém konci světa. Se skvělými herci, Jiřinou Bohdalovou a Kryštofem Hádkem, jsme podle jeho not pak měli snadnou práci – stačilo to jen natočit. Mám radost, že český film a Českou televizi úspěšně reprezentujeme ve světě,“ dodává Jiří Strach.

Festival Seoul International Drama Awards sdružuje odborníky z oblasti výroby televizních dramat od roku 2006. Minulý rok se mezi finalisty dostal seriál Most! nebo minisérie Dukla 61.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…