Česká televize: Minisérie Podezření překonala televizní tvorbu britské BBC, Dánska i Norska

05.11.2022 10:49 | Tisková zpráva

Ze španělského festivalu Serielizados si minisérie odváží hlavní cenu

Česká televize: Minisérie Podezření překonala televizní tvorbu britské BBC, Dánska i Norska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Minisérie Podezření vybojovala v konkurenci pětatřiceti zahraničních pořadů hlavní cenu španělského festivalu Serielizados. Drama České televize tak překonalo například seriál britské BBC Sherwood, norskou černou komedii Ida Takes Charge nebo dánské lékařské drama The Shift. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33147 lidí

Úspěšné Podezření režiséra Michala Blaška, které dosud zaujalo diváky a zástupce Berlinale, Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, Serial Killeru, Finále Plzeň a Prix Europy, ocenila i porota španělského Serielizados.

Hlavní festivalovou cenu převzal scenárista dramatu Štěpán Hulík. Do poroty devátého ročníku filmové přehlídky usedla režisérka a scenáristka televizní minisérie Blackport Gísli Örn Garðarsson, která v minulém roce vyhrála se svým seriálem hlavní soutěž. Nominovaných pětatřicet pořadů hodnotila společně s herečkami Vicky Luengo a Nínou Dögg Filippusdóttir a režisérkou Belén Funes.

Podezření vypráví příběh zdravotní sestry z maloměstské nemocnice, jejíž život je obrácen vzhůru nohama poté, co je obviněna z vraždy pacientky. Scenárista Štěpán Hulík se inspiroval desítkami skutečných případů z nemocničního prostředí po celém světě. Režie se chopil Michal Blaško.

Trojdílnou minisérii odvysílala Česká televize v březnu tohoto roku, průměrně si ji nenechalo ujít přes 1,2 milionu diváků. Podezření je i nyní k dispozici v iVysílání.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…