Česká televize: Neziskové organizace pro letošní Adventní koncerty jsou vybrány

05.07.2022 14:29 | Tisková zpráva

Denní centrum Žirafa v Karlových Varech se stane jednou ze čtyř neziskových organizací, které Česká televize podpoří v rámci letošního ročníku adventních koncertů. Jedné z nejstarších charitativních akcí v Česku se dosud podařilo rozdělit 128 organizacím více než čtvrt miliardy korun.

Česká televize: Neziskové organizace pro letošní Adventní koncerty jsou vybrány
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Logo ČT

Záštitu nad jednotlivými projekty tento rok převezmou osobnosti zpravodajství a sportu České televize: Lea Surovcová, Barbora Kroužková, Daniel Takáč a Stanislav Bartůšek.

Karlovarské Denní centrum Žirafa představuje jeden ze čtyř projektů, který byl vybrán z více než padesátky neziskových organizací přihlášených do letošního dvaatřicátého ročníku sbírky. Posláním centra, které vzniklo v roce 2006, je poskytovat komplexní odbornou pomoc klientům s poruchou autistického spektra v kombinaci se zdravotním a mentálním postižením.

„Podobných služeb je obecně nedostatek a v Karlovarském kraji jde o jedno ze dvou center. Díky podpoře sbírky Adventních koncertů ČT organizace vybuduje venkovní výtah, který umožní bezpečnou a pohodlnou dopravu klientů ve vícepatrové budově centra,“ uvádí k výběru projektu manažer charitativních aktivit České televize Jiří Váňa.

Benefiční koncert se odehraje v pražském Břevnovském klášteře první adventní neděli, tedy 27. listopadu. V roli patrona projektu se představí moderátor zpravodajství České televize Daniel Takáč.

Mezi další tři podpořené organizace patří vznikající hospic Dětský dům pro Julii, Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín pomáhající rodinám dětí s hendikepem a sdružení Parent Project, podporující rodiny s dětmi, které se narodily se svalovou dystrofií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…