Česká televize: O účast na Eurovizi v Turíně svede boj sedm českých interpretů

07.12.2021 15:16 | Tisková zpráva

Kdo bude reprezentovat Českou republiku v Turíně v květnu příštího roku na hudební soutěži Eurovision Song Contest? O přízeň fanoušků i odborné poroty se utkají písně od celkem sedmi interpretů: Annabelle, Elis Mraz, Jordan Haj x Emma Smetana, Giudi, Skywalker, The Valentines a We Are Domi.

Česká televize: O účast na Eurovizi v Turíně svede boj sedm českých interpretů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Jejich soutěžní skladby se v premiéře představily na streamovacích platformách již včera, dnes byly zveřejněny i živé verze. Dneškem rovněž započalo hlasování, které potrvá až do 15. prosince. O den později bude oznámeno, kdo získal nejvíc bodů, a zúčastní se tak na jaře šestašedesátého ročníku Eurovize, konaného tentokrát v Itálii.

Hlasovat můžete skrze webové rozhraní, zveřejněné na sociálních sítích a webových stránkách soutěže, a přes oficiální aplikaci Eurovision Song Contest, která je dostupná na obou dominantních mobilních platformách zdarma. O vítězi národního kola rozhodne mezinárodní porota spolu s hlasy fanoušků z České republiky a nově i ze zahraničí. Odborná porota, složená z předchozích reprezentantů soutěže z různých zemí, bude mít 50% podíl na celkovém hlasu. Dalších 25 % utvoří hlasy českých fanoušků a 25 % hlasující ze zahraničí.

„Těším se, že i letos se fanouškům po dvou letech podaří vybrat někoho, kdo se stane naším hudebním velvyslancem a dokáže naši zem skvěle reprezentovat. Moc bych si přála, aby to byl umělec, který bude svou roli v Eurovizi brát nejen jako úkol, poslání, cíl, nebo možnost se zviditelnit, ale aby to byl někdo, kdo miluje hudbu a účast v semifinále a snad i ve finále pro něj bude splněným snem,“ říká kreativní producentka Lucie Kapounová.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

O přízeň fanoušků usiluje s písní „Runnin‘ Out Of F* Time“ zpěvačka Anabelle, jejíž ambicí je se dostat do zahraničních rádií a do povědomí zahraničních labelů i posluchačů. Další interpretka Elis Mraz, vlastním jménem Eliška Mrázová, si skladbu „Imma Be“ napsala a produkovala sama. Je to již druhá nahrávka, se kterou bude bojovat o umístění v české Eurovizi. Třetí soutěžní skladba „By Now“ je od hudebníků, skladatelů a dvojnásobných rodičů, kteří vystupují sólově i společně – v národním kole pod značkou Jordan Haj x Emma Smetana. O strachu zakořeněném hluboko v každém člověku zpívá Giudi, česká umělkyně žijící v Itálii, ve skladbě „Jezinky“. Na fanoušky rockové muziky bude spoléhat čtyřčlenná kapela Skywalker, jež otevřeně zpracovává témata duševního zdraví a rovných práv. V národním kole soutěží se skladbou „Way Down“. Hradecké trio The Valentines dle svých slov hraje veselé písničky o těch nejsmutnějších věcech. O master jejich soutěžní skladby „Stay or Go“ se postaral Ted Jensen, který produkoval desky Madonny nebo Rolling Stones. Poslední soutěžní píseň „Lights off“ je od elektro popové kapely We Are Domi, jejíž členové pocházejí z Česka a z Norska.

Vítěz národního kola postoupí do jednoho ze dvou semifinále, které se uskuteční 10. a 12. května. Finále proběhne 15. května 2022 v Turíně.

Další informace ohledně pravidel hlasování, profilů umělců, hlasovací aplikace a aktuálního dění v rámci národního kola najdete na sociálních sítích a webových stránkách české Eurovize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…