Česká televize bodovala na festivalu Heart of Europe, z Varšavy přivezla čtyři ceny

12.11.2021 11:48 | Tisková zpráva

Hned čtyři nominace proměnila Česká televize na prvním ročníku festivalu Heart of Europe, zaměřeného na televizní tvorbu střední a východní Evropy.

Česká televize bodovala na festivalu Heart of Europe, z Varšavy přivezla čtyři ceny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize, ilustrační foto

Z galavečera, konaného ve Varšavě, si přivezl první místo edukativní projekt Planeta je Prga, druhé místo získal speciální web k minisérii Božena a pořad Kosmix a zvláštní cenu obdrželo drama Veterán. Česká televize uspěla v konkurenci více než 120 pořadů.

Projekty České televize obsadily první i druhou příčku v kategorii digitálních projektů. Porotu zaujal nejen multiplatformní vzdělávací projekt dětské stanice Déčko Planeta je Prga, ale i on-line interaktivní vyprávění o životě Boženy Němcové s autorským vizuálním zpracováním. V sekci pořadů pro děti proměnil nominaci animovaný seriál Kosmix a zvláštní ocenění polské stanice TVP si přivezlo televizní drama Veterán.

Festival Heart of Europe se zaměřuje na televizní tvorbu střední a východní Evropy a letos se konal vůbec poprvé. Kromě České televize se jej zúčastnilo dalších jedenáct televizních stanic, mezi nimi například slovenská RTVS nebo polská TVP, které do soutěže přihlásily celkem přes 120 pořadů.

První ročník festivalu se uskutečnil od 3. do 5. listopadu, slavnostní předání se uskutečnilo v pátek na závěrečném gala ceremoniálu ve Varšavě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…