Česká televize nabídne nové zpravodajské pásmo 90´ČT24

29.01.2016 9:50

Česká televize nabídne od začátku února nový blok 90´ ČT24, který rozšíří tradiční zpravodajský pořad Hyde Park. Moderátoři se v něm spolu s hosty zaměří každý večer na hlavní témata dne i aktuální události a nabídnou divákům možnost zapojit se svými dotazy přímo do vysílání. Devadesátka se bude stejně jako Studio 6, Interview ČT24 a další pořady přenášet z nově zrekonstruovaného studia na Kavčích horách.

Česká televize nabídne nové zpravodajské pásmo 90´ČT24
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Devadesátku bude Česká televize na kanále ČT24 vysílat živě každý všední den od osmi hodin večer. Tento blok rozšíří kontinuální zpravodajství, které umožňuje rychle reagovat na aktuální agendu, jeho součástí se zároveň stává i interaktivní pořad Hyde Park. „Devadesátka si, s nadsázkou řečeno, bere to nejlepší jak z kontinuálního vysílání, tak z interaktivního pořadu. Díky hostům vždy nabídne nový pohled na zásadní dění daného dne a zároveň poskytne divákům daleko širší prostor k přímé diskusi s osobnostmi, které do Devadesátky přizveme. Ty budou totiž po celou dobu vysílání reagovat na divácké podněty na chatu s tím, že diváci budou moci svoje dotazy pokládat nejen přes webové stránky České televize, ale i sociální sítě, Facebook, Twitter a nově mobilní Hangouts. Časem otevřeme i prostor pro video-otázky zaslané pomocí aplikace iReportér,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

90´ČT24 se bude vysílat ze studia SK6, které v posledních měsících prošlo technologickou rekonstrukcí. „Nové studio bude maximálně využíváno po všechny dny, včetně víkendů. Po dopoledním Studiu 6 odsud budeme vysílat Interview, Horizont, Hyde Park Civilizace, Devadesátku nebo zprávy v jedenáct hodin. Díky novému technologickému řešení budeme mít pro všechny pořady daleko větší dramaturgické možnosti. Rekonstrukce byla zároveň nutnou přípravou na volby, které nás v následujících letech čekají, protože studio nyní umožňuje zapojit do vysílání až deset hostů. Zároveň jsme už v tuto chvíli schopni nabízet divákům zpravodajské pořady ve vysokém rozlišení,“ říká šéfredaktor zpravodajství České televize Petr Mrzena.

V Devadesátce se v roli moderátora objeví Tomáš Drahoňovský nebo Jiří Václavek. Interaktivní zpravodajský blok bude Česká televize vysílat každý všední den od 20:00 do 21:30, kdy na něj naváže pořad Horizont a následně Události, komentáře. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…