Česká televize spouští s NROS mimořádnou sbírku: Kuře s aktovkou pomůže dětem zpátky do školy

19.08.2020 7:35

Česká televize společně s Nadací rozvoje občanské společnosti zahajuje mimořádnou charitativní sbírku na pomoc znevýhodněným školákům s názvem Kuře s aktovkou. Lidé mohou v průběhu čtyř týdnů, do neděle 6. září, pomoci dětem žijícím v nesnadných rodinných, sociálních či ekonomických podmínkách, vrátit se do školy.

Česká televize spouští s NROS mimořádnou sbírku: Kuře s aktovkou pomůže dětem zpátky do školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Kampaň se koná v rámci projektu Pomozte dětem, který za dvaadvacet let své existence pomohl znevýhodněným dětem již více než 250 miliony korun.

Jedněmi z nejzasaženějších byly v první polovině letošního roku děti, které ze dne na den nemohly do škol. Aby jim Česká televize situaci usnadnila, spustila několik projektů vzdálené výuky v čele s UčíTelkou, pořadem Škola doma nebo vzdělávacím webem ČT edu. Řada školáků žijících v nesnadných rodinných, sociálních i ekonomických podmínkách se přesto do vzdálené výuky nemohla plnohodnotně zapojit a návrat do školních lavic pro ně tak bude náročnější než pro ostatní. Česká televize proto společně s Nadací rozvoje občanské společnosti (NROS) spouští mimořádnou charitativní sbírku Kuře s aktovkou, jejíž výtěžek poputuje na financování doučování, kroužků, služby osobní asistence či nákup školních pomůcek.

Školáky mohou lidé podpořit až do neděle 6. září zasláním jednorázové DMS v hodnotě 30, 60 nebo 90 korun (DMS KURE 30, 60 nebo 90) na telefonní číslo 87 777. Sbírku lze podpořit také zasláním peněz přímo na účet 9595959595/0600 s variabilním symbolem 2020 nebo darováním online na webové stránce www.darujme.cz/kure.

Koncem srpna se rovněž otevře grantová výzva pro organizace, které se těmto ohroženým skupinám věnují. Jedná se o nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, denní centrum a terénní program pro děti a mládež. Každá z vybraných organizací může k podpoře přihlásit až deset dětí.

Charitativní projekt Pomozte dětem organizuje Česká televize společně s NROS od roku 1998. Dosud vybraná částka již přesáhla čtvrt miliardy korun a pomohla tak více než dvěma stům tisícům dětí. Letošní 22. ročník vynesl rekordních 12,4 mil. Kč, které již organizace pro děti čerpají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…