České dráhy: Darujte svým blízkým a přátelům cestu vlakem

19.12.2017 15:49

Darujte cestu vlakem svým blízkým a přátelům! Stačí koupit náš dárkový voucher ve zvolené hodnotě a inspirovat je k cestě.

České dráhy: Darujte svým blízkým a přátelům cestu vlakem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Kde a jak získat dárkový voucher?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu (ZDE)

Cesta jako dárek

Dárkovým voucherem lze uhradit vnitrostátní i mezinárodní jízdenku, rezervaci (místenku, lůžko, lehátko) nebo aplikaci na In Kartě. Voucher může být dárkem opravdu pro každého. Inspirujte dárkovým voucherem své blízké a navrhněte jim třeba výlet Pendolinem do Mariánských Lázní nebo do Olomouce. Pro toho, kdo vlakem dojíždí denně do zaměstnání, může být dárkový voucher zase vítanou úsporou při nákupu traťové jízdenky. A kdo jezdí vlakem občas, může si za voucher pořídit In Kartu, s níž bude moci cestovat výrazně levněji.

Vouchery můžete zakoupit v hodnotách 50, 100, 200, 500 nebo 1000 Kč. Při nákupu jízdenky pak můžete využít i více voucherů najednou. Voucher může být tedy i vítaným příspěvkem na nákup síťových jízdenek InterRail nebo SwissPass, které jsou ideální pro poznávací cesty po Evropě.

Jak voucher využít?

Voucher můžete využít pro úhradu nákupu pouze na pokladní přepážce nebo na e-shopu Českých drah (nikoliv ve vlaku). Při použití v e-shopu ČD zadejte v posledním kroku nákupu do pole „Mám slevový kód nebo voucher“12místný alfanumerický kód voucheru. Při použití u pokladní přepážky nejprve pokladní informujte, že budete platit voucherem, a předejte jí (nadiktujte) 12místný kód voucheru. Lze za něj zakoupit vnitrostátní mezinárodní jízdní doklady a rezervace, Kilometrickou banku ČD (pouze u pokladní přepážky) nebo aplikaci na In Kartě. Voucher nelze využít na nákup MHD kuponů, jízdních řádů, jízdních dokladů IDS a dalšího zboží prodávaného u pokladních přepážek ČD (jako např. knih, map, propagačních předmětů ČD). Voucherem také nelze nabít elektronickou peněženku na In Kartě. Pokud je nominální hodnota voucheru vyšší než cena zakoupených jízdních dokladů, rozdíl se nevyplácí. Pokud je hodnota voucheru nižší, zákazník rozdíl doplatí v hotovosti (u pokladní přepážky) nebo kartou (na e-shopu). V rámci jednoho nákupu lze uplatnit více voucherů najednou (hodnoty se sčítají).

Dárkový voucher není možné vrátit nebo vyměnit zpětně za peníze. Jízdní doklady hrazené voucherem jsou vždy opatřeny záznamem o platbě voucherem. Z takto označených jízdních dokladů můžete samozřejmě uplatnit právo z přepravní smlouvy, ale částka návratku nebude vyplacena u pokladní přepážky (jízdenku, kterou chcete vrátit, pokladní pouze převezme a předá ji k vyřízení na centrální zúčtovnu). Podrobnější informace o uplatnění práva z přepravní smlouvy najdete ve Smluvních přepravních podmínkách ČD (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…