České dráhy: Historické vlaky přivezou návštěvníky za světovým dědictvím Vagonky a Tatry

28.08.2019 21:44

Dopravní prostředky z produkce slavných značek Tatra Kopřivnice a Vagonka Studénka se také letos představí veřejnosti. Akce „Technické dědictví – VAGONKA & TATRA ve světě“ se bude poslední srpnovou sobotu odehrávat hned na třech místech – na letišti Leoše Janáčka v Mošnově, ve Vagonářském muzeu na zámku ve Studénce a v Technickém muzeu v Kopřivnici. České dráhy vypraví mezi těmito místy historické vlaky.

České dráhy: Historické vlaky přivezou návštěvníky za světovým dědictvím Vagonky a Tatry
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 Představení dopravních prostředků z produkce Tatry Kopřivnice a Vagonky Studénka doplní v sobotu 31. srpna 2019 také jízdy ČD Nostalgie. Návštěvníci se tak mohou stylově přepravit mezi jednotlivými dějišti akce historickými vozy a jednotkami vyrobenými v Tatře nebo Vagonce. Na trase Studénka – Mošnov – Štramberk budou jezdit motorové vozy M131.1 „Hurvínek“, které byly v Kopřivnici vyráběny od roku 1949. Z Ostravy bude jezdit elektrická jednotka EM 475.1 ze 60. let „Pantograf“ vyráběná ve Studénce.

Další historický unikát bude k vidění přímo na letišti, a to tatrovácký motorový vůz M 120.417 přezdívaný „Věžák“. Tento unikátní motoráček byl vyroben v roce 1931 a jeho zvláštností je, že strojvedoucí seděl v kabině na střeše a s průvodčím se dorozumíval lodním telefonem.

Kromě výše uvedených jízd zvláštních vlaků proběhne navíc ještě jízda motorového historického vlaku po tzv. sedlnickém trianglu. Odjezd z Mošnova je v 9:45, vlak pojede po třech spojkových kolejích tvořících kolejový triangl mezi Mošnovem a Sedlnicemi. Zpátky do Mošnova dorazí v 10:01 hod.

Současnou výrobu Vagonky budou představovat elektrické jednotky CityElefant na pravidelných linkách z Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne