České dráhy: Interrail slaví 50 let, do konce března ho lze koupit o 10 procent levněji

15.03.2022 20:29 | Tisková zpráva

Během března lze koupit mezinárodní síťové jízdenky Interrail se slevou 10 procent. Organizace tak slaví 50. výročí od založení levných celoevropských síťových jízdenek, které slouží k poznávacím cestám po celém starém kontinentu. Díky předprodeji až 90 dní lze tuto nabídku využít také pro nákup jízdenek na letní prázdniny.

České dráhy: Interrail slaví 50 let, do konce března ho lze koupit o 10 procent levněji
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jízdenky Interrail jsou oblíbené mezi studenty a mladými lidmi, ale stále častěji je využívají pro poznávací cesty po Evropě i lidé v produktivním věku nebo aktivní senioři. Podle charakteru plánované cesty lze volit z mnoha nabízených variant, které splní individuální potřeby cestovatele.

Interrail je tak ve variantách s různou délkou platnosti od 1 do 3 měsíců a s různým počtem dní, ve kterých lze vlakem cestovat (od 4 dní během jednoho měsíce po jízdenky platné průběžně každý den po celou platnost), a s platností od jednoho státu po globální jízdenku pro všechny zapojené železnice. Cestovatel může volit také mezi 1. a 2. třídou a výše ceny je přizpůsobena také věku držitelů.

Jízdenky Interrail lze zakoupit v ČD Centrech a v mezinárodních pokladnách Českých drah ve velkých stanicích po celém území České republiky. Nákup lze uskutečnit až s 90denním předprodejem, takže si lze nastavit platnost jakéhokoliv typu Interrailu od data nákupu, ale také třeba až od 29. června 2022. Jízdenku s nejdelší tříměsíční platností lze potom používat až do 28. září 2022.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Jízdenky Interrail byly zavedeny 1. března 1972 s cílem podpořit cestování mladých lidí a studentů, umožnit jim seznámení s jinými zeměmi, národními zvyky a navázat mezinárodní přátelství mezi mladými lidmi. Z počátku byly určené pro velmi mladé lidi do 21 let, později se tato hranice zvýšila na 23 let a od roku 1979 na 26 let.

Od roku 1988 jsou tyto jízdenky nabízeny pro všechny věkové skupiny. Jízdenky Interrail v současnosti platí u více než 40 společností provozujících železniční dopravu a trajekty ve 35 státech Evropy.

Podrobnosti o evropských jízdenkách Intrerrail lze vyhledat např. na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…