České dráhy: Ivan Trojan jako koloťuk v nové kampani ČD

03.06.2022 15:54 | Tisková zpráva

České dráhy spustily novou reklamní kampaň zaměřenou na moderní cestování. V hlavní roli se objeví opět známý český filmový herec Ivan Trojan. Ten ve spotu představuje aktuálně nejmodernější vlak ve střední Evropě – InterJet. Nová kampaň potrvá během celého měsíce června a veřejnost se s ní setká jak v televizi a tisku, tak v rámci outdoor a on-line reklamy.

České dráhy: Ivan Trojan jako koloťuk v nové kampani ČD
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Režisérem spotu je Ondřej Trojan. Diváci v reklamě mohou slyšet celou řadu pojmů z železničářského slangu, ať už je to koloťuk (vozmistr), echt kočár (vagón) nebo šnelcug (rychlík). „Ivan Trojan v roli koloťuka s humorem sobě vlastním postupně představuje televiznímu štábu všechny výhody nové soupravy, ať už je to moderní interiér, polohovatelné sedačky, bezdrátové nabíjení nebo speciálně upravená okna pro snazší průchod mobilního signálu,“ popisuje nový reklamní spot Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu a doplňuje: „Věříme, že nejmodernější vlaky v naší flotile vzbudí zájem u široké veřejnosti a motivují k využívání služeb ČD další cestující. Do modernizace vozidlového parku investujeme desítky miliard korun a jen letos jsme už do provozu uvedli přes stovku nových vozů v dálkové i regionální dopravě.“

O kreativní koncept kampaně se postarala agentura Havas. „Natáčení všech reklamních spotů v roce 2022 probíhalo udržitelně podle pravidel tzv. greenfilmingu. Snaha o co nejmenší dopad na životní prostředí zahrnovala úspory ve spotřebě elektřiny, vody, paliva i materiálu potřebného při natáčení – jídla, kostýmů, kovu a papíru. Důraz byl kladen i na třídění odpadů nebo používání porcelánového nádobí místo jednorázového. Ve spolupráci s offsetujemeCO2.cz se pak vyprodukovaných 3 531 kg CO2 kompenzovalo v projektu ‚Svobodu sadu‘ v Českém ráji,“ dodává ředitel odboru komunikace Radek Joklík.

InterJety nasazují České dráhy od loňského prosince na linkách Západní expres a Krušnohor. Cestujícím nabízejí nejširší nabídku služeb, jakou vlaky v České republice poskytují. Tím ale letošní novinky nekončí. V regionální dopravě bylo uvedeno do provozu např. několik desítek jednotek RegioPanter. Jejich dodávky budou pokračovat i ve druhé polovině letošního roku. Ve výrobě už je také 180 vozů pro rychlost až 230 km/h pro dálkové mezinárodní spoje.

Nová kampaň prezentující moderní cestování s Českými drahami bude v éteru od 1. do 30. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…