České dráhy: Nadcházející víkend v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka bude patřit modelářům

19.08.2022 8:40 | Tisková zpráva

RC modely kamionů, tanků, hasičské i policejní techniky nebo modelová železnice, to vše bude k vidění v sobotu a v neděli 20. a 21. srpna v muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka.

České dráhy: Nadcházející víkend v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka bude patřit modelářům
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Během Modelvíkendu se představí to nejlepší, na čem modelářské kluby v poslední době pracovaly. Návštěvníky akce na místo konání sveze po oba víkendové dny zvláštní vlak s motorovou lokomotivou Karkulkou, který vyjede z pražského hlavního nádraží. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

O tomto víkendu budou v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka prezentovat svoji práci modelářské kluby, které předvedou návštěvníkům RC modely železniční a bojové techniky v měřítku 1 : 16, uskuteční se tu totiž Modelvíkend. Ve vybrané časy budou mít zájemci možnost zhlédnout bitvu modelových tanků. K vidění budou kamiony, hasičské a policejní vozy i offroadové speciály na dálkové ovládání. V provozu bude samozřejmě také muzejní modelové kolejiště velikosti H0. Bez zájmu návštěvníků určitě nezůstane provoz modelu vojenské vlečky s lokomotivami.

Po oba víkendové dny se mohou zájemci svézt parní lokomotivou Krauss č. 21 po muzejním úzkorozchodném okruhu. Jízdy jsou plánované na každou půlhodinu od 10:00 do 16:30 hod. Jízdenky budou v prodeji v pokladně u vstupu, příp. u stánku vedle lokomotivy, stát budou 50 Kč, děti do 4 let pojedou zdarma.

Na akci návštěvníky po oba víkendové dny sveze nostalgický vlak v čele s historickou lokomotivou Karkulka (T444.162). Tato lokomotiva je vybavena hydrodynamickým přenosem výkonu a byla určena pro posun a nákladní vlaky na vedlejších tratích. Osobní vozy budou tzv. Rybáky, vozy s jednonápravovými podvozky systému Ing. Rybáka tehdejší třetí vozové třídy, se třemi uzavřenými oddíly a jedním velkoprostorovým oddílem. Tento vlak vyjede v sobotu i v neděli z pražského hlavního nádraží v 9:10 a přes stanice Praha-Zličín, Hostivice, Kladno a Stochov dorazí na nádraží v Lužné u Rakovníka v 11:17.  Na zpáteční jízdu po stejné trase se vydá ve 14:55 hod. Jízdenky jsou ke koupi v e-shopu ČD (zde) nebo na pokladnách ČD. Jednosměrná jízdenka pro dospělého stojí 150 korun, jízdenka pro dítě od 6 do 17 let 120 korun.

Návštěvníci si budou moci v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka zakoupit a ochutnat také pivní speciál Matylda. Veškerý výtěžek z prodeje této limitované série plechovkového piva půjde na opravu lokomotivy 313.432 s přezdívkou Matylda, jejíž oprava právě teď v Lužné probíhá.

Více informací najdete na portálu Vlakem na výlet nebo na stránkách www.cdnostalgie.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …