České dráhy: Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem je Michal Krapinec

26.03.2022 11:23 | Tisková zpráva

Dozorčí rada ČD, a.s., zvolila do funkce předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti Michala Krapince. Rozhodla na základě výsledku výběrového řízení, do kterého se přihlásilo celkem 11 manažerů. Výběrová komise doporučila členům dozorčí rady tři nejlepší uchazeče.

České dráhy: Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem je Michal Krapinec
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Na dnešním mimořádném zasedání dozorčí rady jsme se shodli na tom, že Michal Krapinec je díky svým profesním zkušenostem a dlouholeté znalosti Českých drah jednoznačně nejlepší volbou. 

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí
Pro Skupinu ČD pracuje deset let a postupně se vypracoval na člena a následně na předsedu představenstva dceřiné společnosti ČD – Telematika. Sám jsem jeho volbu podpořil, protože v jeho osobě bude zachována kontinuita a přitom jde o mladého manažera s moderním přístupem a jasnou představou o tom, co je potřeba dělat, aby firma dál úspěšně fungovala. Funkce se ujme v pondělí čtvrtého dubna,“ okomentoval volbu předseda Dozorčí rady ČD, a.s., Miroslav Zámečník.

Vystudovaný právník Michal Krapinec zahájil svou profesní dráhu v advokacii. Od roku 2012 pracuje pro Skupinu ČD. Ve společnosti ČD Cargo vykonával funkci tajemníka vedení firmy a následně převzal útvar pro řízení a správu majetkových účastí, kde měl na starost zahraniční expanze. Později působil jako člen představenstva společnosti ČD Logistics, člen Dozorčí rady ČD – Informační systémy, v mateřské společnosti řídil odbor strategie a správy majetkových účastí a odbor projektová kancelář.

„České dráhy mají za sebou složité období. Naučily se fungovat v liberalizovaném prostředí a zvládly i obrovský propad tržeb v době koronavirové krize. Aby splnily očekávání svých zákazníků, ve velkém investují do vozidel a rozvoje služeb. Jen od začátku grafikonu jsme uvedli do provozu přes stovku úplně nových vozů,“ říká nově zvolený předseda představenstva a generální ředitel největšího osobního železničního dopravce u nás Michal Krapinec a pokračuje: „Obrovský tlak na investice představuje dokončení instalace mobilní části evropského zabezpečovače ETCS do vlaků, povinná certifikace systému údržby vozidel ECM nebo rozvoj opravárenského zázemí. Jednou z mých priorit tak bude finanční stabilizace a hledání zdrojů, které nám umožní udržet se v sektoru osobní dopravy na špici. Být moderní, zavádět nové technologie. Jako jedna z prvních věcí nás teď s kolegy z představenstva čeká aktualizace střednědobého plánu s přihlédnutím k současné situaci, zejména k enormnímu růstu cen vstupů.“

Aktuální složení Představenstva ČD, a.s.

Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel
Michal Kraus, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele pro servis
Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele pro osobní dopravu
Blanka Havelková, členka představenstva a náměstkyně generálního ředitele pro lidské zdroje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…