České dráhy: Rezervační systém znovu nabízí předprodej míst až na 60 dní

09.06.2020 17:04

Rezervační systém na spoje Českých drah v průběhu dneška přechází u většiny dálkových spojů na standardní předprodejní dobu až 60 dní. Nadále však u některých spojů platí přechodné zkrácené období rezervací např. z důvodu výluk nebo uzavření hranic do některých zemí.

České dráhy: Rezervační systém znovu nabízí předprodej míst až na 60 dní
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Po přechodném období nyní ČD spouštějí standardní rezervační podmínky pro vlaky s možností rezervovat si místa k sezení nebo místa pro jízdní kola až 60 dní dopředu. Nadále jsou však některé linky, kde je potřeba nabízet rezervace ve zkráceném období. Souvisí to s plánovanými výlukami nebo se změnami řazení vozů v soupravách a se změnami v  jízdních řádech některých vlaků v příštích týdnech. U mezistátních linek je zkrácení rezervačního období dáno většinou trvajícím omezením na hranicích. Jedná se o spoje, které za běžných podmínek jezdí do Polska nebo do Maďarska a zatím jsou hranice do těchto zemí pro vlaky uzavřeny.

Běžná doba rezervace je tak nyní u většiny spojů znovu 60 dní, pouze u vybraných linek je zkráceno. Například spoje na jih Čech mají předprodejní lhůtu zkrácenou na 30 dní nebo vlaky původně vedené do Maďarska, nyní ve zkrácené trase do Nových Zámků, aktuálně přibližně na týden. Informace o případném omezení naleznou cestující přímo u jednotlivých konkrétních spojů.

České dráhy pozastavily možnost rezervací v době omezení volného pohybu, kdy byly vlaky vytížené pouze na 10 % a cestující mohli dodržovat navzájem rozestupy podle charakteru cesty (rodiny mohly cestovat spolu, cizí osoby mohly dodržet co největší odstup podle provozních možností). S rozvolněním omezení a postupným návratem cestujících do vlaků pak došlo k obnovení provozu většiny dálkových spojů a k opětovnému zavedení rezervací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…