České dráhy: Šachový vlak se na kolejích objeví už po sedmé

11.10.2017 21:30

V pátek 13. října v 10 hodin vyjíždí z Prahy hlavního nádraží Šachový vlak 2017. Letos jeho trasa vede z české metropole do Olomouce, Trenčína, Bratislavy a přes Lednici zpět do Prahy, kam přijede 17. října. Přihlášeno je 84 hráčů ze 17 zemí. Všechny partie devítikolového turnaje v rapid šachu se odehrají ve vlaku.

České dráhy: Šachový vlak se na kolejích objeví už po sedmé
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Šachový vlak je společným projektem Pražské šachové společnosti a Českých drah. „Mezinárodní turnaj šachistů na palubě vlaku vnímám jako jedinečnou sportovní událost a zároveň jako symbol spolupráce se zahraničními partnery. Vloni s německými a rakouskými, letos se slovenským a příští rok polskými. Minulé ročníky prokázaly, že královská hra šachy na železnici jednoznačně patří a že tento unikátní projekt láká k návštěvě naší země šachisty z celého světa,“ uvedl Pavel Krtek, předseda představenstva Českých drah.

Startovní listina Šachového vlaku 2017 zahrnuje například hráče z Francie, Švédska, Nizozemska, Belgie, Švýcarska, Německa, Anglie, Ruska, USA, Austrálie a Česka. Hlavní trofejí pro vítěze je skleněná lokomotiva.

Šachový vlak je složený ze šesti vagonů s hracími stoly, vozem pro doprovod, jídelním a zavazadlovým vozem.
Další informace jsou k dispozici na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…