České dráhy: Seidelovský vlak vyráží za historickými pohledy na Prachaticko

01.10.2020 9:15

V sobotu 3. října České dráhy ve spolupráci se světoznámým Museem Fotoateliér Seidel vypraví tradiční Seidelovský vlak. Tentokrát se vydá na Prachaticko po stopách historie pohraničního opevnění.

České dráhy: Seidelovský vlak vyráží za historickými pohledy na Prachaticko
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Oblíbený tradiční Seidelovský vlak se vydá na netradiční železniční výpravu po stopách minulosti Prachaticka. Během jediného dne mohou návštěvníci poodhrnout oponu minulosti a zažít změnu dlouhých desetiletí prostřednictvím tematických historických fotografií a poutavého výkladu odborníka z Musea Fotografický Ateliér Seidel z Českého Krumlova, po stopách pohraničního opevnění.

Během komentované zážitkové jízdy za příběhy minulosti mohou cestující prostřednictvím historických fotografií porovnávat změny krajiny za uplynulá desetiletí. V rámci poznávacího programu cestující také čeká několik zajímavých zastavení. Návštěvníci se můžou těšit na průzkum a prohlídku pohraničního opevnění, tzv. ŘOPíků, spojené s odbornou přednáškou. Dále navštíví Muzeum československého opevnění a vydají se národním parkem směrem na obec Dobrou.

Odjezd vlaku z Českých Budějovic je v 7.35 hod., návrat večer v 18.22 hod. Pro nástup a výstup cestujících vlak zastaví i v Číčenicích (odjezd 8.25 hod.; návrat večer v 17.31 hod.) a v Prachaticích (odjezd v 9:31; návrat večer v 16:28 hod.). Vlak bude veden historickým motorovým vozidly M262 spolu s přívěsným vozem Balm.

tabulka

Návštěvníky prosíme, aby po celou dobu jízdy historickým vlakem měli zakryté dýchací cesty.

Celodenní jízdné:
Základní jízdné je 350 Kč, děti do 6 let zdarma (bez nároku na místo k sezení) V ceně je zahrnuto malé občerstvení po nástupu a příspěvek muzeu čs. opevnění na Soumarském Mostě.

Rezervace:
Telefon: 702 298 109, e-mail: hofbauerova@gr.cd.cz nebo kosmata@gr.cd.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…