České dráhy: V sobotu se návštěvníkům znovu otevře depozitář ČD Muzea

14.04.2023 7:23 | Tisková zpráva

V sobotu 15. dubna 2023 budou mít zájemci další příležitost navštívit olomoucký depozitář ČD Muzea. Návštěvníci si tu budou moci prohlédnout unikátní exponáty naší železniční historie.

České dráhy: V sobotu se návštěvníkům znovu otevře depozitář ČD Muzea
Foto: red
Popisek: ČD - logo

K největším lákadlům depozitáře patří parní stroje. Návštěvníci si budou moci prohlédnout elegantní rychlíkovou lokomotivu Rosničku (464.202) z roku 1956 nebo jednu z nejstarších dochovaných lokomotiv na našem území Kocúr (314.303) z roku 1898.

K vidění budou i další jedinečné exponáty včetně elektrické Bobiny (E499.085) z roku 1958 nebo třeba motoráčku Kredenc (M 262.018), který byl vyrobený v roce 1950. V areálu depozitáře se budou moci děti svézt na naší nejmenší motorové lokomotivě BN60 z roku 1957.

Depozitář bude třetí dubnovou sobotu přístupný od 9:30 do 15:00 hodin. Vstupné pro návštěvníky starší 15 let bude stát 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let pak 25 Kč. Do depozitáře ČD Muzea v Táborské ulici se dostanete z olomouckého hlavního nádraží podchodem. Více informací je na portálu Vlakem na výlet (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…