České dráhy: „Velký bejček“ bude ozdobou ostravského Regionálního dne železnice

22.09.2021 8:24 | Tisková zpráva

Parní lokomotiva 423.041 „Velký bejček“ bude hlavním lákadlem ostravského regionálního dne železnice, ten se uskuteční tuto neděli 26. září. Letošní oslavy jsou ve znamení výročí 150 let trati Ostrava – Frýdlant nad Ostravicí a právě po této trati projede i parní vlak.

České dráhy: „Velký bejček“ bude ozdobou ostravského Regionálního dne železnice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Poslední zářijová neděle bude v Ostravě patřit Regionálnímu dni železnice. Návštěvníci akce se mohou těšit na výlet do minulosti, kdy vlakům ještě vládla pára. Mezi Ostravským hlavním nádražím a Frýdlantem nad Ostravicí pojede historický vlak, který bude mít v čele parní lokomotivu 423.041 „Velký bejček“ z roku 1924.

Součástí soupravy budou historické vozy bývalé třetí třídy, služební vůz pro přepravu dětských kočárků a také historický bufetový vůz s možností občerstvení. Parní vlak uskuteční dvě jízdy oběma směry – jednu dopoledne a druhou odpoledne.

Z ostravského hlavního nádraží vlak vyjede v 8:55 a v 13:55 a pojede přes stanice Ostrava střed, Ostrava-Kunčice a přes Frýdek-Místek dojede v 10:05, resp. 15:05 do Frýdlantu nad Ostravicí. Na zpáteční jízdu po stejné trase se parní vlak vydá z Frýdlantu nad Ostravicí v 10:41 a v 15:41. Podrobný jízdní řád naleznete na stránkách www.vlakemnavylet.cz. Jízdenku společně místenkou mohou zájemci zakoupit už nyní na všech pokladnách Českých drah. Výše jízdného bude záležet na počtu ujetých kilometrů.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí bude pro účastníky akce připraven stánek Českých drah, svou prací tu odprezentují železniční modeláři a před nádražní budovou bude k vidění výstavní autobus ODISbus.

Proč slavíme Den železnice?

Den železnice se každoročně slaví v průběhu září jako vzpomínka na den 27. září 1825, kdy na svou první cestu vyjel vlak vynálezce parní lokomotivy George Stephensona. Tento vlak spojil britský Stockton a Darlington.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…