České dráhy posílí dopravu na svátky, podzimní prázdniny a dušičky o 15 000 míst k sezení navíc

25.10.2019 9:10

České dráhy budou během příštího týdne posilovat dopravu o desítky posilových vozů. Od pátku 25. října do začátku listopadu, kdy nás čeká prodloužený víkend, podzimní prázdniny a památka zesnulých, nabídne národní dopravce téměř 15 000 míst k sezení navíc. Nejvíce posilových vozů vypraví tradičně na linkách mezi Prahou a Moravou a také na Slovensko.

České dráhy posílí dopravu na svátky, podzimní prázdniny a dušičky o 15 000 míst k sezení navíc
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na Slovensko pojede posilový vlak EuroNight Bohemia Praha – Košice a zpět. Z Prahy bude vyjíždět každý večer od 25. října až do 5. listopadu, opačným směrem z Košic bude odjíždět denně od 24. října do 4. listopadu. Tento noční vlak nabízí vedle míst k sezení také lůžkové a lehátkové vozy a také přepravu osobních aut mezi Prahou a Popradem (autovlak).

Další posilový expres spojí Prahu s Ostravou a navíc zastaví také v Zábřehu na Moravě a v Olomouci. Vlaky SC 1500 / 1501 pojedou v pátky 25. října a 1. listopadu, v pondělí 28. října a také v neděli 3. listopadu. Spoje budou v těchto termínech operovány jednotkou railjet a každý z těchto vlaků nabídne více než 400 míst k sezení navíc oproti běžnému víkendovému provozu.

K dalším vlakům budou připojeny posilové vozy. Největší počet posilových vagónů bude vypraven v pátek 25. října, v pondělí 28. října a také na konci podzimních prázdnin ve středu 30. října. V závislosti na počtu rezervovaných míst v dálkových vlacích pak České dráhy posílí i vlaky o víkendu 2. a 3. listopadu. Jednotlivé posilové vozy se objeví především v odpoledních expresech a rychlících, které směřují na Moravu.

České dráhy sledují zvýšený zájem o cestování o obou nadcházejících víkendech. Například velká část odpoledních spojů SuperCity Pendolino včetně posilového vlaku na pátek 25. října nabízí poslední volná místa. Cestujícím proto doporučujeme během nadcházejících dní využít rezervaci míst, a pokud cestu plánují s několikadenním předstihem, pak doporučujeme zajistit si rezervaci míst s co největším předstihem. Pouze v závislosti na včasných informacích z rezervačního systému je možné posilovat konkrétní vlakové spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.