České dráhy posílí dopravu na svátky, podzimní prázdniny a dušičky o 15 000 míst k sezení navíc

25.10.2019 9:10

České dráhy budou během příštího týdne posilovat dopravu o desítky posilových vozů. Od pátku 25. října do začátku listopadu, kdy nás čeká prodloužený víkend, podzimní prázdniny a památka zesnulých, nabídne národní dopravce téměř 15 000 míst k sezení navíc. Nejvíce posilových vozů vypraví tradičně na linkách mezi Prahou a Moravou a také na Slovensko.

České dráhy posílí dopravu na svátky, podzimní prázdniny a dušičky o 15 000 míst k sezení navíc
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na Slovensko pojede posilový vlak EuroNight Bohemia Praha – Košice a zpět. Z Prahy bude vyjíždět každý večer od 25. října až do 5. listopadu, opačným směrem z Košic bude odjíždět denně od 24. října do 4. listopadu. Tento noční vlak nabízí vedle míst k sezení také lůžkové a lehátkové vozy a také přepravu osobních aut mezi Prahou a Popradem (autovlak).

Další posilový expres spojí Prahu s Ostravou a navíc zastaví také v Zábřehu na Moravě a v Olomouci. Vlaky SC 1500 / 1501 pojedou v pátky 25. října a 1. listopadu, v pondělí 28. října a také v neděli 3. listopadu. Spoje budou v těchto termínech operovány jednotkou railjet a každý z těchto vlaků nabídne více než 400 míst k sezení navíc oproti běžnému víkendovému provozu.

K dalším vlakům budou připojeny posilové vozy. Největší počet posilových vagónů bude vypraven v pátek 25. října, v pondělí 28. října a také na konci podzimních prázdnin ve středu 30. října. V závislosti na počtu rezervovaných míst v dálkových vlacích pak České dráhy posílí i vlaky o víkendu 2. a 3. listopadu. Jednotlivé posilové vozy se objeví především v odpoledních expresech a rychlících, které směřují na Moravu.

České dráhy sledují zvýšený zájem o cestování o obou nadcházejících víkendech. Například velká část odpoledních spojů SuperCity Pendolino včetně posilového vlaku na pátek 25. října nabízí poslední volná místa. Cestujícím proto doporučujeme během nadcházejících dní využít rezervaci míst, a pokud cestu plánují s několikadenním předstihem, pak doporučujeme zajistit si rezervaci míst s co největším předstihem. Pouze v závislosti na včasných informacích z rezervačního systému je možné posilovat konkrétní vlakové spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …