Česko-německá konference: Umělecké vzdělávání a společnost - rosteme s kulturou

13.11.2017 18:23

Ve dnech 22. - 23. listopadu 2017 se v rámci 20. výročí podpisu Česko-německé deklarace o vzájemných vztazích uskuteční v prostorách Goethe-Institutu v Praze česko-německá konference „Umělecké vzdělávání a společnost“. Konference je součástí společného strategického dialogu, odvětví kultura a školství, který byl v roce 2015 podepsán mezi vládami České republiky a Spolkové republiky Německo. Dvoudenní akce proběhne v rámci Ozvěn Česko-německého kulturního jara 2017.

Česko-německá konference: Umělecké vzdělávání a společnost - rosteme s kulturou
Foto: mkcr.cz
Popisek: Česko-německá konference

Stěžejním tématem celé konference je široké spektrum uměleckého vzdělávání - formální vzdělávání (s akcentem na základní, střední a základní umělecké vzdělávání), neformální vzdělávání a informální učení. Účastníci tak budou mít příležitost seznámit se prostřednictvím odborných referátů zástupců ministerstev a vzdělávacích institucí s uměleckými obory v různých úrovních vzdělávacího systému, úlohou veřejné správy v oblasti formálního a neformálního uměleckého vzdělávání jak v České republice, tak ve Spolkové republice Německo, konkrétně Svobodném státu Sasko a Svobodném státu Bavorsko. Nosným posláním konference je představit systémy, koncepce, legislativu a možnosti veřejné podpory oblasti uměleckého vzdělávání v obou zemích.

Ve druhé části konference budou prezentovány existující bilaterální projekty a příklady nejlepší praxe formou oborových dílen. Ty by měly představit zajímavé tvůrčí metody, postupy a výstupy uplatňované v konkrétním uměleckém oboru v obou zemích, a to buď v základním školství nebo jako projekt kulturní instituce nebo spolku.

Pořadateli jsou z pověření Ministerstva kultury Národní informační a poradenské středisko pro kulturu (NIPOS), z pověření Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Národní ústav pro vzdělávání (NÚV) a Goethe-Institut Česká republika. Konference se uskuteční pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a České komise pro UNESCO. Za Spolkovou republiku Německo poskytli konferenci záštitu Eva-Maria Stange, saská státní ministryně pro vědu a umění, a Ludwig Spaenle, bavorský státní ministr pro vzdělávání a kulturu, vědu a umění.

Konference se uskuteční za finanční podpory Ministerstva kultury a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Ministerstva zahraničních věcí Spolkové republiky Německo a Česko-německého fondu budoucnosti. Bližší informace ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…