Česko-slovenská Noc s Andersenem na Rádiu Junior a ČRo Dvojce

03.04.2014 20:40

V pátek 4. dubna odvysílají Rádio Junior a Český rozhlas Dvojka od 19.00 do 24.00 hodin unikátní pětihodinové vysílání, kterým se připojí k významné celosvětové akci Noc s Andersenem. Rozšíří tak samotnou účast Českého rozhlasu, který je jednou z mnoha institucí, ve které děti prožijí pohádkově dobrodružnou noc.

Česko-slovenská Noc s Andersenem na Rádiu Junior a ČRo Dvojce
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V každé vysílací hodině se mohou malí i velcí posluchači těšit na zajímavého hosta, velkou literární soutěž, pohádkový kvíz, písničky, říkanky, pohádku i „telefonní setkání“ s některou z knihoven, ve které děti budou trávit svou Noc s Andersenem. Dozví se tak, jak noc prožívají v jiných městech po celé České republice i jaký program pro ně byl připraven.

V duchu odkazu Hanse Christiana Andersena na sebe zároveň jednotlivé části večera navazují tak, aby „kopírovaly život“ knihy od myšlenky jejího zrodu až na knižní pulty. A kdo tedy navštíví naše vysílání?

Od 19.00 do 21.00 hodin to bude herečka Bára Hrzánová, od 21.00 spisovatel Pavel Brycz, po desáté hodině ilustrátor VHRSTI a na závěrečnou hodinu vysílání od 23.00 hodin přijde redaktorka Nakladatelství Mladá Fronta Lucie Šavlíková.

Noc Český rozhlas pojal jako Česko-slovenskou, a proto se nezapomeneme zeptat ani dětí ze Slovenska, jak prožívají Noc s Andersenem právě u nich. Dvacetiminutovka společného vysílání Českého a Slovenského rozhlasu začne přesně ve 20 hodin a 20 minut.

Role průvodců celým večerem se ujmou moderátoři Rádia Junior Magdalena Šorelová a Petr Vacek.

„Na vysílání se moc těším. Program plný dobré pohody a radosti jsme připravili pro všechny, kdo nemají možnost prožít Noc s Andersenem mimo domov. Ať už proto, že jsou například nemocní, nebo že nemají ve své blízkosti knihovnu, dům dětí, klub nebo školu, které se do projektu zapojily. Budeme s nimi tedy prostřednictvím rádia a přeneseme pohádkovou atmosféru přímo k nim,“ doplnila moderátorka a autorka pořadu Magdalena Šorelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

13:04 Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Poslední květnový víkend patřil v Teplicích nejen slavnostnímu Zahájení 870. lázeňské sezony, ale i …