Českokrumlovská nemocnice letos investovala 12 miliónů do přístrojů

02.01.2016 14:41

Téměř dvanáct miliónů korun investovala v letošním roce českokrumlovská nemocnice do modernizace svého medicínského přístrojového a technologického vybavení. Obnovy zastaralých či nákupu zcela nových přístrojů se dočkala především oddělení chirurgie a interny.

Českokrumlovská nemocnice letos investovala 12 miliónů do přístrojů
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

„Nejvýznamnější letošní investicí v této oblasti bylo dokončení obnovy operačních stolů a operačních svítidel na chirurgickém oddělení. Na interním oddělení jsme pokračovali obnovou kolonoskopů, elektrokardiografů (EKG) a defibrilátorů,“ uvedl předseda představenstva a ředitel Nemocnice Český Krumlov, a. s., Mgr. Jaroslav Šíma, MBA.

Další prostředky vložila nemocnice do obnovy léčebných van, perličkových koupelí a dalších drobných přístrojů na rehabilitačním oddělení. Na přelomu roku dojde ještě k rekonstrukci celého zázemí pro pacienty rehabilitace.

„Na dalších odděleních se jednalo spíše o obnovu a nákup drobných přístrojů a pomůcek. Například na dětské oddělení jsme zakoupili nové transportní a výhřevné lůžko. Na gynekologicko-porodnické oddělení jsme koupili nový ST analyzátor k monitorování odezev plodu na porodním sále. Z medicínského pohledu významné ale bylo pořízení nového analyzátoru krve a dalšího biologického materiálu pro oddělení klinické biochemie a hematologie,“ doplnil Šíma.

Vedle přípravy rozsáhlých stavebních investic a nákupu nových přístrojů a technologií pokračovala v roce 2015 nemocnice také v obnově svého vozového parku. „V současné době máme patnáct sanitních vozů dopravní zdravotnické služby. Každý rok obnovujeme dva až tři vozy tak, abychom se vyhnuli tomu, že by u nás jezdila osm, devět, deset let stará auta s obrovskými náklady na údržbu. Tento týden tak náš vozový park rozšířily tři zcela nové sanity,“ konstatoval předseda představenstva. Investice do nákupu nových vozidel letos dosáhla cirka 2,8 miliónu korun.

V příštím roce hodlá českokrumlovská nemocnice dokončit obnovu přístrojového vybavení radiodiagnostického oddělení. Po loňském zprovoznění nového CT by se tak toto pracoviště mělo brzy dočkat také nové skiagraficko-skiaskopické stěny a moderního stacionárního rentgenu.

V Nemocnici Český Krumlov, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 11 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou za rok téměř 3000 operací a více než 130 tisíc ošetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 686 dětí.

Nemocnice má průměrně 410 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

V roce 2014 nemocnice investovala do svého rozvoje 32,2 miliónu korun, od roku 2008 více než 190 miliónů korun. Letošní investice se pohybují na úrovni 26 miliónů korun.

V loňském roce českokrumlovská nemocnice obsadila druhé místo v celostátní soutěži Nemocnice 2014 v kategorii finanční zdraví. Stejnou příčku si v téže kategorii udržela mezi krajskými zařízeními i v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…