Český červený kříž: Ukrajina - naše pomoc pokračuje

19.03.2022 8:41 | Tisková zpráva

Český červený kříž od 24. února 2022, kdy ozbrojený konflikt vstoupil do nové, intenzivní fáze, zintenzivňuje svou pomoc obětem války na Ukrajině.

Český červený kříž: Ukrajina - naše pomoc pokračuje
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Již uběhl třetí týden války. Za toto období jsme již osmkrát na Ukrajině předali pomoc. Stále má stejný a cílený charakter – zlepšujeme dostupnost zdravotní péče, zejména v bojem ohrožených oblastech Ukrajiny tím, že posilujeme zdravotnické týmy Ukrajinského červeného kříže – dodali jsme již přes 40 tun převážně zdravotnického materiálu a léčiv. Jedná se kromě již známých traumasetů, obvazového materiálu, chirurgického materiálu a nástrojů, setů pro popáleninovou medicínu, také o ochranné pomůcky (přilby a vesty), navigační zařízení i samolepící a magnetické ochranné znaky Červeného kříže pro zvýšení ochrany zdravotníků v místech bojů. K již dodaným 11 ambulancím přibylo pět dalších sanitek, které 10. března již vyrazily do terénu.

Ukrajinský červený kříž poskytuje v souladu se Základními principy ČK&ČP pomoc všem raněným a nemocným bez ohledu na jejich příslušnost národnostní, jazykovou či jinou.

Včera byla na Ukrajinu dodána zásilka léčiva pro zastavení poporodního krvácení, které je u stresovaných rodiček bohužel frekventní – pomůže 10.000 porodům – ani válka nezastaví nový život!

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69687 lidí

Do pomoci lidem postiženým válkou na Ukrajině se zapojujeme i v ČR – aktuálně je do ní zapojeno 664 našich dobrovolníků a zaměstnanců, převážně se jedná o činnost v rámci Asistenčních center pomoci Ukrajině a další formy pomoci od psychosociální pro ubytování. Pomohli jsme již více než 20 tisícům běženců…

Připomínáme pravidla pro používání znaku Červeného kříže – jeho nadužívání může zavinit zranění i smrt našich kolegů… (více o používání znaku ČK ZDE)
Pomoc Českého červeného kříže je financována podporou Ministerstva zahraničních věcí, MEDEVACu, z prostředků sbírky na Fondu humanity ČČK, z darů jednotlivců a institucí.

Na Fondu humanity ČČK koná Český červený kříž veřejnou finanční sbírku pro pomoc na Ukrajině:
č.ú. 333999/2700, v.s. 1502

QR

Rozhraní pro platbu on-line je dostupné ZDE

Za příspěvky děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …