Český červený kříž: Ukrajina - šest měsíců války = šest milionů příjemců pomoci

24.08.2022 15:03 | Tisková zpráva

Za šest měsíců trvání současného ozbrojeného konfliktu na Ukrajině poskytl Červený kříž různou formu pomoci 6,3 milionu lidem postiženým touto válkou. Český červený kříž uskutečnil na Ukrajinu již 30 misí.

Český červený kříž: Ukrajina - šest měsíců války = šest milionů příjemců pomoci
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Pomoc obětem rusko-ukrajinského ozbrojeného konfliktu je jednou z největších současných humanitárních akcí Mezinárodního hnutí Červeného kříže a Červeného půlměsíce – zapojen je především Ukrajinský červený kříž, Mezinárodní výbor ČK i Mezinárodní federace společností ČK&ČP a řada národních společností – Červené kříže sousedních zemí: Běloruský, Maďarský, Moldavský Polský, Ruský, Rumunský a Slovenský pomáhající uprchlíkům – a dalších 40 národních společností včetně Českého červeného kříže (ČČK). Všechny tyto složky Hnutí ČK&ČP vyslaly do terénu přes 100.000 svých příslušníků.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Pomoc Červeného kříže zahrnuje ošetřování a odsuny raněných, humanitární pomoc obětem války, psychosociální pomoc, obnovování rodinných kontaktů a pátrání po nezvěstných, návštěvy osob zbavených svobody a další humanitární aktivity.

Za uplynulého půl roku se různých forem pomoci Červeného kříže dostalo 6,3 milionu lidí, mimo to byl např. 8 milionům lidí zajištěn přístup k pitné vodě, 66.500 osob se týkalo zajištění ochrany dle mezinárodního práva. Objem materiální pomoci přesáhl 30.000 tun.

Český červený kříž vyslal na Ukrajinu již 30 humanitárních misí – jejich těžištěm je hlavně posilování dostupnosti zdravotní péče na Ukrajině, což je základ a nutný předpoklad jakékoli další pomoci – na Ukrajině jsme například předali již 41 sanitek a zdravotnických vozidel, dále Ukrajinský červený kříž dostává zdravotnický materiál, léčiva a zdravotnické přístroje, vybavení typu zdravotnických stanů, vakuových nosítek, komunikační a navigační prostředky nebo ochranné prostředky (přilby, vesty). Objem pomoci ČČK přesáhl 250 tun. Podílíme se také na transportu nemocných z Ukrajiny k léčbě v ČR. V naší zemi jsme také pomohli více než 250.000 uprchlíků. Počítáme i s poválečnou obnovou.

Naše pomoc je financována z prostředků sbírky na Fondu humanity ČČK, příspěvků Ministerstva zahraničních věcí, MEDEVACu MV, z darů jednotlivců a institucí.

Na Fondu humanity ČČK koná Český červený kříž veřejnou finanční sbírku pro pomoc na Ukrajině:
č.ú. 333999/2700, v.s. 1502

qr

Rozhraní pro platbu on-line je dostupné ZDE.

Za příspěvky děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…