Český rozhlas: Projekt Studio '39 získal Česko-německou novinářskou cenu

02.11.2019 8:45

Projekt Českého rozhlasu Studio '39 byl na slavnostním udílení Česko německých novinářských cen v Lipsku oceněn v kategorii Audio. Historická rekonstrukce připomněla posluchačům obsazení Československa nacistickým Německem.

Český rozhlas: Projekt Studio '39 získal Česko-německou novinářskou cenu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Studio '39 propojilo jedinečné sedmihodinové živé vysílání rekonstrukce událostí s dobovými nahrávkami a rozhovory s historiky. Podle slov poroty přeneslo minulost do současnosti a představuje tak odvážný, nový formát na populární rozhlasové vlně. „Studio '39 je mimořádný projekt Českého rozhlasu připomínající historické události, na které bychom neměli zapomínat. Gratuluji tvůrcům a všem, kteří se na přípravách a vysílání podíleli,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Projekt stanice Český rozhlas Radiožurnál vrátil posluchače do minulosti v pátek 15. března. Speciální vysílání začalo v 4:00 ráno a trvalo až do 11:00 hodin dopoledne. Reportéři popisovali události z klíčových míst tehdejšího dění v reálném čase.

„Od tragických událostí roku 1939 uplynulo 80 let. Pamětníci odcházejí a pro většinu mladých lidí je druhá světová válka dávnou minulostí. Proto jsme se Studiem '39 vyšli na Hlavní nádraží, abychom jej nabídli i neposluchačům rádia. Velmi si vážíme toho, že kromě nich projekt ocenila i odborná porota Česko-německých novinářských cen,“ řekl šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan.

Česko-německá novinářská cena je vyhlašována jednou ročně ve třech kategoriích text, audio a multimédia včetně TV a uděluje se nejlepšímu českému a nejlepšímu německému příspěvku v dané kategorii. Zvláštní cenou Mileny Jesenské je oceněn český anebo německý příspěvek. Cenou chtějí pořadatelé ocenit novinářky a novináře, kteří jsou proti trendu rychlého, povrchního zpravodajství a přispívají tak k lepšímu vzájemnému porozumění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…