Český rozhlas: Projekt Studio '39 získal Česko-německou novinářskou cenu

02.11.2019 8:45

Projekt Českého rozhlasu Studio '39 byl na slavnostním udílení Česko německých novinářských cen v Lipsku oceněn v kategorii Audio. Historická rekonstrukce připomněla posluchačům obsazení Československa nacistickým Německem.

Český rozhlas: Projekt Studio '39 získal Česko-německou novinářskou cenu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Studio '39 propojilo jedinečné sedmihodinové živé vysílání rekonstrukce událostí s dobovými nahrávkami a rozhovory s historiky. Podle slov poroty přeneslo minulost do současnosti a představuje tak odvážný, nový formát na populární rozhlasové vlně. „Studio '39 je mimořádný projekt Českého rozhlasu připomínající historické události, na které bychom neměli zapomínat. Gratuluji tvůrcům a všem, kteří se na přípravách a vysílání podíleli,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Projekt stanice Český rozhlas Radiožurnál vrátil posluchače do minulosti v pátek 15. března. Speciální vysílání začalo v 4:00 ráno a trvalo až do 11:00 hodin dopoledne. Reportéři popisovali události z klíčových míst tehdejšího dění v reálném čase.

„Od tragických událostí roku 1939 uplynulo 80 let. Pamětníci odcházejí a pro většinu mladých lidí je druhá světová válka dávnou minulostí. Proto jsme se Studiem '39 vyšli na Hlavní nádraží, abychom jej nabídli i neposluchačům rádia. Velmi si vážíme toho, že kromě nich projekt ocenila i odborná porota Česko-německých novinářských cen,“ řekl šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan.

Česko-německá novinářská cena je vyhlašována jednou ročně ve třech kategoriích text, audio a multimédia včetně TV a uděluje se nejlepšímu českému a nejlepšímu německému příspěvku v dané kategorii. Zvláštní cenou Mileny Jesenské je oceněn český anebo německý příspěvek. Cenou chtějí pořadatelé ocenit novinářky a novináře, kteří jsou proti trendu rychlého, povrchního zpravodajství a přispívají tak k lepšímu vzájemnému porozumění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…