Český rozhlas: Vysílací studio Vltava se otevírá v nové, multimediální podobě

04.12.2021 17:17 | Tisková zpráva

Kompletní rekonstrukce vysílacího studia stanice Český rozhlas Vltava, které se nachází v rozhlasovém komplexu na pražských Vinohradech, je úspěšně dokončena.

Český rozhlas: Vysílací studio Vltava se otevírá v nové, multimediální podobě
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a šéfredaktorka Českého rozhlasu Vltava Jaroslava Haladová slavnostně znovuotevřeli zmodernizované prostory. 

Anketa

Má Miroslav Kalousek šanci stát se prezidentem České republiky?

2%
96%
hlasovalo: 14590 lidí
Autorkou interiérové proměny studia je oceňovaná architektka Marcela Steinbachová z ateliéru Skupina.

Cílem rekonstrukce bylo vytvoření moderního, multimediálního zázemí jak pro vysílání, tak pro streamování rozhovorů či koncertů. Zároveň byla vylepšena prostorová akustika a původní studio z roku 2000 tak dostalo vyhovující technickou i estetickou podobu. Nově nainstalované full HD kamery nabídnou kvalitnější obraz při pohledu do studia, který Český rozhlas nabízí coby nadstavbu k poslechu. „Jsem rád, že vysílací studio Českého rozhlasu Vltava prošlo potřebnou modernizací, která povede ke zlepšení audiovizuálního vysílání stanice. Zrekonstruované studio nyní díky zmodernizované akustice nabízí špičkový poslech živých koncertů i pořadů,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Návrh studia je originální velkoplošným podsvícením. Dvě stěny místnosti jsou podloženy LED pásky. Vzniká tak rozsáhlá plocha, pro kterou lze naprogramovat mnoho světelných motivů – statických nebo dynamických, jednobarevných nebo vícebarevných, či s volitelnou grafikou. Interiér je laděný do neutrální tmavě šedé barvy. Studio je obloženo dřevěnými perforovanými panely z překližky mořených do světle šedé. Součástí studia je také nový stůl pro vysílání diskusí.

„Vltava má svůj styl. Naše vysílání je kultivované a přitom moderní. A stejné je i naše nové studio. Je elegantní, designové, originální. Díky hře světel z něj můžete vytvořit malý koncertní sál i prostor pro intimní rozhovor. Myslím, že si Vltava přesně takové studio zaslouží a že i díky obrazům z něj nám budou moc být naši posluchači zase o něco blíž,“ říká šéfredaktorka stanice Český rozhlas Vltava Jaroslava Haladová.

„Naším cílem bylo nabídnout pro kamerové přenosy zajímavý prostor, který bude proměnlivý a nestatický. To se myslím povedlo a doufám, že studio Vltava bude využívat plně možnosti proměnlivosti od komorních verzí až po dynamické,“ sděluje Marcela Steinbachová, autorka nového studia Vltavy.

Marcela Steinbachová – autorka architektonického návrhu nového studia

Marcela Steinbachová vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, obor architektura. Je zakladatelkou a ředitelkou Dne architektury a festivalu Film a architektura. Mezi realizace jejího architektonického studia Skupina patří například obnova Školy architektury Akademie výtvarných umění, rekonstrukce Muzea umění a designu v Benešově, dům ve švýcarském Mohren, rekonstrukce kina Světozor či řešení Dopravní haly Národního technického muzea. Za svou činnost v roce 2016 získala ocenění Architekt roku, za své realizace získala i několik dalších významných ocenění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…