Český rozhlas jednal s iniciativou DRDS

20.10.2014 21:00

Český rozhlas inicioval jednání s iniciativou DRDS a dnes se s jejími zástupci sešel. Vedení rozhlasu opět zdůraznilo, že má zájem o další rozvoj Dismanova dětského souboru, bude jeho činnost podporovat a jakékoli obavy z jeho zrušení či omezení činnosti jsou zcela mylné.

Český rozhlas jednal s iniciativou DRDS
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na místo garanta dramatické složky vypíše Český rozhlas otevřené výběrové řízení tak, jak plánoval.

„Koncepční a systémové změny ve struktuře DRDS se uskuteční podle plánu, ale nijak neohrozí jeho stabilitu a kontinuitu. Naopak zaručí jeho bezproblémové fungování v budoucnu. Český rozhlas od samého počátku s rodiči dětí komunikoval a chtěl je detailně o všem informovat na společné schůzce 4. listopadu. K našemu údivu však místo dialogu následoval bez jakýchkoliv relevantních informací vznik petice a řada vyjádření o údajné snaze Českého rozhlasu zrušit Dismanův soubor. Znovu tak opakujeme, že DRDS je a vždy bude pevnou součástí Českého rozhlasu,“ řekl Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles.

Český rozhlas se ohrazuje proti znění petice, které ho zcela nepodloženě a bezdůvodně obviňuje ze „lží, krádeže a netransparentnosti“. Změny v koncepci DRDS byly řádně projednány a odsouhlaseny Programovou radou ČRo. Rodiče dostali informace ihned poté a byli pozváni na setkání 4. listopadu, kde dostanou kompletní a podrobný přehled o budoucím fungování DRDS. Český rozhlas je zřizovatelem Dismanova souboru, financuje jeho činnost a pečuje o rozvoj dětí, které ho navštěvují. V jeho kompetenci jsou veškeré strukturální i personální změny DRDS, který jeho členové navštěvují dobrovolně.

Propojením Dismanova dětského rozhlasového souboru a Dětského pěveckého sboru vznikne od 1. ledna 2015 v rámci Českého rozhlasu subjekt, který nabídne svým členům zejména lepší zázemí pro realizaci projektů. O dětské členy se budou starat lektoři v oblasti rozhlasových forem, dramatu, hudby i techniky. Díky moderní a nově vystavěné struktuře budou mít tito odborníci dostatek prostoru a času na to, aby se mohli věnovat uměleckému a dovednostnímu rozvoji v činnostech spojených s rozhlasovým vysíláním. Všechny důležité praktické a organizační rozhodnutí týkající se činnosti tělesa, pak budou v rukou odpovědného producenta.

Soubor bude zapojený do jednotlivých akcí a soutěží pořádaných Českým rozhlasem, jako jsou například Concerto Bohemia, Concertino Praga a festival Prix Bohemia Radio. V rámci zkoušek se budou konat exkurze ve vysílání a také návštěvy regionálních studií. „Naším cílem je rovněž propojit více soubor se samotným rozhlasem. Spolupracovat zejména s úspěšným dětským Rádiem Junior. Také chceme navázat spolupráci s respektovanými subjekty, jako je například Katedra výchovné dramatiky DAMU,“ dodal Jan Simon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…