Český rozhlas se posluchačům otevře v noci

08.06.2016 17:34

Český rozhlas se v sobotu 11. června poprvé zapojí do projektu Pražská muzejní noc. Návštěvníkům zpřístupní běžně nepřístupná studia, Galerii Vinohradská 12, studio Radia Wave a Reprezentační prodejnu Českého rozhlasu. Program začne v 19.00 hodin a skončí hodinu po půlnoci.

Český rozhlas se posluchačům otevře v noci
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Rozhlasová muzejní noc nabídne návštěvníkům jedinečnou možnost se podívat do studií Českého rozhlasu, která nejsou běžně přístupná. Trasa je provede přes největší Studio 1, ve kterém natáčí Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Studia 6, 3, 7 a 2, kde vznikají významná hudební díla a adaptace rozhlasových her.

Zblízka tak uvidí nejen režie jednotlivých studií, ale i vybavení, které se běžně používá pro rozhlasovou práci.

Prohlídková trasa je navržena tak, aby návštěvníci mohli volně procházet jednotlivými studii. K dispozici budou mít základní informace o jejich vybavení a účelu, ke kterému slouží, a zaměstnanci rozhlasu jim rádi zodpoví jednotlivé dotazy.

„Jsem rád, že se Český rozhlas otevírá široké veřejnosti. Ať už je to v rámci Dne otevřených dveří, při koncertech ve Studiu 1 nebo při speciálních akcích, jako bylo otevření nového studia Radia Wave. Věřím, že Pražská muzejní noc přiláká do rozhlasu návštěvníky všech věkových skupin, a že si rozhlasovou noc užijí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

V rámci programu bude otevřena Galerie Vinohradská 12 s expozicí rozhlasové historie, odborným výkladem, poslechem historických nahrávek a unikátní výstavou mladého začínajícího umělce Jana Šáchy a také nově otevřené studio Radia Wave. Na všechny příchozí čeká bohatý doprovodný program.

Na prohlídku v rámci Pražské muzejní noci není potřeba předchozí rezervace a vstup je volný.

Více informací najdete na internetové adrese rozhlas.cz a prazskamuzejninoc.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…