Český rozhlas zařadí do svého vysílání vzdělávací pořad pro děti

17.03.2020 14:06

Rádio Junior, stanice Českého rozhlasu pro nejmenší posluchače, zařazuje do svého vysílání speciální hodinu pro děti 1. stupně základních škol. Nový pořad s názvem „Skoro školní vysílání z pokojíčku Vendy, Fráni“ bude vzdělávat v českém jazyce, prvouce, přírodovědě nebo vlastivědě. První díl bude uveden v úterý 17. března.

Český rozhlas zařadí do svého vysílání vzdělávací pořad pro děti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Speciální program pro děti bude stanice Rádio Junior vysílat každý všední den v čase od 10:00 do 11:00. Malé posluchače seznámí například se světem slovních druhů nebo vyjmenovaných slov a série Kouzelná kniha Káji Kučery nabídne zajímavosti ze světa prvouky, přírodovědy či vlastivědy. V pořadu nebude chybět ani čtení na pokračování známých literárních děl.

„Zařazením vzdělávacího pořadu pro děti reagujeme na současnou mimořádnou situaci, během které nemohou děti navštěvovat školy. Naším cílem je dětem poskytnout vědomosti v zábavném formátu a rodičům nabídnout další možnost, jak doplnit domácí studium,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Více informací o vysílání naleznete na radiojunior.cz. Odvysílané díly pořadu budou k dispozici také na audioportále mujRozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…