Český rozhlas zavzpomíná na Karla Gotta

30.09.2020 21:11

Český rozhlas Dvojka a regionální stanice Českého rozhlasu připomenou posluchačům ve čtvrtek 1. října památku zesnulého mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta. V den, kdy uplyne přesně rok od úmrtí mezinárodně uznávaného interpreta, jsou pro posluchače připraveny jeho největší hity a také speciální vysílání.

Český rozhlas zavzpomíná na Karla Gotta
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Stanice Český rozhlas Dvojka v průběhu celého zítřejšího dne připomene kariéru jedinečné osobnosti československé kulturní a pěvecké scény prostřednictvím písniček i jeho pořadů. Hostem živého vysílání Blízkých setkání Terezy Kostkové, jež bude probíhat v prostorách Radiocafé Vinohradská 12 od 11. do 12. hodiny, bude režisérka Olga Špátová, která představí dokument Karel. Živé vysílání pak bude od 13. do 17. hodiny pokračovat blokem s názvem „Rok s Karlem bez Karla“, jehož hosty bude celá řada osobností s blízkým vztahem ke Karlu Gottovi, například Leona Machálková, Petr Janda, Dara Rollins nebo Lenka Filipová.

V sídle Českého rozhlasu Vinohradská 12 je také k vidění malá výstava platinových a zlatých desek a Zlatý slavík z roku 2016. „Karel Gott provázel svými písněmi celé generace a stále bude. Český rozhlas, ke kterému měl speciální vztah, jej u příležitosti prvního smutného výročí chce svým posluchačům připomenout tak, jak jej znali,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Regionální stanice Českého rozhlasu připomenou fenomenálního zpěváka vysíláním s názvem Den s Karlem Gottem. Každou hodinu hned po zprávách odstartuje jeden z hitů Karla Gotta. V průběhu celého dne na Mistra zavzpomínají jeho nejbližší přátelé a kolegové. Jakou podmínku si dal Karel Gott při nástupu do Semaforu? Čím překvapil Helenu Vondráčkovou v australském hotelu? Jaký obor mohl podle Jitky Zelenkové vyučovat na vysoké škole? Kde poprvé uslyšel hlas Karla Gotta Felix Slováček?

Po 13. hodině bude speciálním hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Xaver a host moderátor a hudební publicista Miloš Skalka, který s Karlem Gottem úzce spolupracoval. Na Karla Gotta se bude vzpomínat i po 16. hodině v Humoriádě, v níž nebudou chybět povídání Karla Gotta s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem nebo vzpomínka na účinkování s humoristou a komikem Felixem Holzmannem.

Pro posluchače bude v pořadech Xaver a host a Humoriáda připravena také soutěž o vstupenky na vyprodaný koncert v O2 aréně „Pocta Karlu Gottovi“ a speciální 4CD s Největšími hity Karla Gotta.

Ve večerních hodinách se posluchači stanice Český rozhlas Dvojka mohou od 19. hodiny dále těšit například na „Goťákovy srdcovky“, na regionálních stanicích po 21. hodině zase na hudební vzpomínku na Karla Gotta s přiléhavým názvem C’est la vie, kterou pro posluchače připravil Mirek Černý.

Více informací naleznete na webu Český rozhlas Dvojka a radiovasehokraje.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec