Český rozhlas zve na natáčení magazínu Zdravíčko: Živě s Lékaři bez hranic

06.01.2017 19:57

Už ve středu 11. ledna zveme naše posluchače do budějovického rozhlasu na letošní první veřejnou nahrávku. Speciální natáčení pořadu Zdravíčko představí práci a život neohrožených Lékařů bez hranic. Hosty moderátorky Evy Kadlčákové budou mikrobioložka Markéta Hajná, zdravotní sestra Jitka Kosíková a logistik Zdeněk Müller. O hudební doprovod se postará písničkář Honza Janda.

Český rozhlas zve na natáčení magazínu Zdravíčko: Živě s Lékaři bez hranic
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Lékaři bez hranic jsou mezinárodní humanitární organizací tvořenou lidmi ze všech koutů světa, kteří sdílejí společný cíl – přinášet lékařskou péči tam, kde je to nejvíc potřeba, a tím zachraňovat životy a mírnit utrpení lidí. Poskytují ohroženým lidem především profesionální zdravotnickou pomoc. Na světě dnes existuje 23 národních a regionálních asociací Lékařů bez hranic, včetně České republiky.

Lékařka strakonické nemocnice Markéta Hajná vedla laboratoře na zdravotních misích například v Jižním Súdánu, Malawi nebo Kyrgyzstánu. Zdravotní sestra Jitka Kosíková se účastnila misí ve Středozemním moři, byla u syrských hranic v Jordánsku, Afghánistánu, Bangladéši i v Jižním Súdánu. Logistik Zdeněk Müller se koncem uplynulého roku vrátil z Iráku, kde byl už na své třetí misi.

Kdo jsou Lékaři bez hranic? Jak pracují a žijí? Jaký dopad má jejich práce na soukromý život a psychiku? Přijďte si s nimi popovídat o jejich zkušenostech ze zemí sužovaných válečnými konflikty, uprchlickou krizí, nemocemi a chudobou. Bez cenzury při veřejné nahrávce magazínu Zdravíčko ve středu 11. ledna v 17 hodin ve studiovém sále v ulici U Tří lvů 1.

Mobilní klinika Lékařů bez hranic v Iráku (Monique Jacques - Lékaři bez hranic)

Český rozhlas České Budějovice stále více zapojuje jihočeskou veřejnost do výroby jednotlivých pořadů. „Otevíráme náš studiový rozhlasový dům publiku, které chce být u vzniku kvalitních programových prvků. I pro rok 2017 připravujeme pestré pásmo koncertů různých hudebních žánrů, besedy se zajímavými lidmi i výstavy regionálních umělců,“ doplňuje ředitel stanice Zdeněk Duspiva.

Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice nebo v den akce v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1. Více informací se dozvíte na webu www.budejovice.rozhlas.cz.

Mikrobioložka Markéta Hajná na zahraniční misi (archiv Lékaři bez hranic)

Přejeme příjemný poslech na frekvencích Českého rozhlasu České Budějovice – 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Poslouchat živě i ze záznamu můžete také na webu www.budejovice.rozhlas.cz.

Zdravotní sestra Jitka Kosíková v čekárně na klinice v Bangladéši (archiv Lékaři bez hranic)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…